ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μέξας: «Δεν έχουμε το δικαίωμα να μην παλέψουμε»

Ο Κώστας Μέξας μίλησε για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με το Περιστέρι και τον τρόπο που χάθηκε, αλλά και τη δύσκολη συνέχεια της ΕΚΟ Basket League.

Αναλυτικά:

«Ξέραμε ότι ήταν σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι για την ομάδα μας. Προσπαθήσαμε να το ετοιμάσουμε όσο γινόταν καλύτερα εστιάζοντας καλύτερα κυρίως στα δύο παιδιά του Περιστερίου που παίρνουν τις περισσότερες επιθέσεις. Κάποιες φορές το καταφέραμε, κάποιες άλλες δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, τόσο σε ατομικό, όσο και ομαδικό επίπεδο. Πήραν κάποιες μεγάλες αποφάσεις, βάλανε σημαντικά σουτ και έγινε η διαφορά στην 4η περίοδο.

Είναι δεδομένη η πίεση που υπάρχει λόγω της κατάστασης και αυτό επηρεάζει τις αποφάσεις μας. Είμαστε σε δύσκολη θέση αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να τα παρατήσουμε. Θα δουλεύουμε γιατί είναι ο μόνος δρόμος για να τα καταφέρουμε. Συγχαρητήρια στο Περιστέρι που νίκησε σε μία δύσκολη έδρα όπως τη διαμόρφωσε ο κόσμος. Εμείς θα συνεχίσουμε τη δουλειά όπως δουλεύουμε. Πρέπει να βρούμε καλύτερη ισορροπία στην επίθεση».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να καλύψει το κενό του Adam Smith: «Η ομάδα έχασε έναν παίκτη με ικανότητα στην ατομική φάση που σε κάποια ματς έκανε τη διαφορά. Δεν μπορούμε να κάνουμε όμως κάτι. Αποφάσισε να μην συνεχίσει, εμείς τον πιέσαμε να γυρίσει αλλά δεν ήθελε. Οφείλουμε να βρούμε καλύτερες λύσεις με τα υπάρχοντα παιδιά με δεδομένο ότι ζητάμε από τους παίκτες να είναι πιο ενεργοί με μεγαλύτερη ένταση στο αμυντικό κομμάτι. Στα δύο τελευταία ματς σε ένα βαθμό ανταποκρίθηκαν αλλά αυτό έχει επίδραση στην επίθεση μας, αφού βγαίνει κούραση από την προσπάθεια στην άμυνα. Η ισορροπία είναι το σημαντικό και προσπαθούμε να τη βρούμε. Η ομάδα έχει τέσσερις νέους παίκτες, νέο προπονητή και δεν δούλεψε όπως θα ήθελε στη διακοπή. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες, είναι η πραγματικότητα, οφείλουμε να είμαστε καλύτεροι».

Για τα 9/32 τρίποντα και για το γιατί η ομάδα επέμεινε τόσο πολύ στο περιφερειακό σουτ: «Είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Δεν είναι μόνο ένα. Κάποιες κακές αποφάσεις, η ικανότητα των αντιπάλων και η αθλητικότητα των Moreira και Kingsley, η κούραση από την άμυνα. Η ομάδα έχει δύο παίκτες που παίζουν με την μπάλα τον Brown και τον Shorter που είναι πρώτα σκόρερ και μετά δημιουργοί. Οι αντίπαλοι εστιάζουν πάνω τους και οφείλουμε να τους βοηθήσουμε για να λειτουργήσουμε καλύτερα».

Για την επιλογή των φάουλ στο τέλος: «Πήγαμε πολλές μπάλες στον Hatcher και τον Moreira που είχαν τέσσερα φάουλ αλλά και στον Gray, αλλά κάποια πράγματα είναι και θέματα ικανότητας. Το Περιστέρι πήρε πολλά φάουλ με αυτόν τον τρόπο. Εμείς δεν μπορέσαμε να το κάνουμε. Στο τέλος δεν πήραμε τις κατάλληλες αποφάσεις. Όταν όμως ο Brown και ο Shorter παίζουν πάνω από 30 λεπτά δεν είναι εύκολο το μυαλό να μένει καθαρό. Για την αντιμετώπιση του pick n’ roll έχει να κάνει με τη λειτουργία του αντιπάλου και τι παίκτες έχουμε εμείς. Όταν ήμασταν συγκεντρωμένοι λειτουργούσαμε καλά. Αλλάξαμε προς το τέλος, πήγαμε σε αλλαγές αλλά χάσαμε αμυντικό ριμπάουντ γιατί οι γκαρντ μας είναι αδύναμοι. Δεν ήμασταν τόσο κακοί, η επιθετική μας λειτουργία μας έκανε να φαίνεται ότι είχαμε πρόβλημα στην άμυνα».

Για την πίεση και τις αντιδράσεις: «Οι αντιδράσεις του κόσμου είναι δικαιολογημένες. Ήταν 40 λεπτά μαζί μας και στο τέλος έκανε την κριτική του και αντέδρασε. Εμείς προσπαθούμε ειδικά με τα παιδιά που δεν έχουν εμπειρία να τους εξηγήσουμε. Ακόμη όμως και για τους Έλληνες είναι πρωτόγνωρο να παλεύουν για τη σωτηρία. Οι παίκτες αφενός δεν είναι άμοιροι ευθυνών αλλά αφετέρου θέλουν υποστήριξη για να συνεχίσουν να δουλεύουν και να γυρίσουν την κατάσταση. Αρκετό καιρό υπάρχει μία περίεργη κατάσταση αλλά πρέπει να συνεχίσουμε».

Για το αν μπορεί να γυρίσει η κατάσταση: «Έχει δυσκολέψει η κατάσταση, είναι δεδομένο. Δεν έχουμε όμως το δικαίωμα να μην παλέψουμε. Είναι υποχρέωση απέναντι στον σύλλογο, τους φιλάθλους, απέναντι σε όλους. Θα πρέπει να υπερβούμε τους εαυτούς μας όσες φορές χρειάζεται. Το ματς με το Ρέθυμνο δεν θέλω να πω αν είναι τελευταία ευκαιρία αλλά είναι κομβικό. Όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες θα λέμε ότι προλαβαίνουμε».

ΧΟΡΗΓΟΙ
Back to Top