ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φλεβαράκης: «Εικόνα σαν τη σημερινή δεν έχω ξαναδεί σε καμία ομάδα μου»

Ο Κώστας Φλεβαράκης μίλησε μετά το τέλος του αγώνα με τη Neptunas για την 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Basketball Champions League. Ο Φλεβαράκης μίλησε για την κακή εικόνα της ομάδας του, αλλά για τα προβλήματα που απαιτούν λύσεις.

Αναλυτικά:

«Δεν είναι μια εύκολη μέρα για κανέναν στην ομάδα μας. Σήμερα ουσιαστικά παίξαμε με τρεις ξένους. Παίξαμε με αυτούς που προσπάθησαν αλλά παίζαμε με μια ομάδα πολύ καλύτερη από εμάς. Σήμερα, είχαμε επίσης, μια πολύ καλύτερη ομάδα από εμάς και το δικό μας ροτέισον ήταν μικρό. Πρέπει να δούμε τι συμβαίνει. Υπάρχουν εξηγήσεις για όλα, για να δούμε πως θα προχωρήσουμε μπροστά από αυτήν τη δύσκολη κατάσταση. Ο κύριος στόχος μας είναι στο πρωτάθλημα, αλλά πρέπει όλοι μας να είμαστε στην ίδια σελίδα για να τον πετύχουμε».

Για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα: «Πρέπει να είμαστε άπαντες και εκτός και εκτός ομάδας στην ίδια σελίδα. Τώρα δεν το δείχνουμε αυτό. Το σημαντικό για μένα είναι να συγκεντρωθεί ο καθένας στο στόχο του και πως θα μπορέσει να βοηθήσει ο ένας τον άλλο. Πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες αποφάσεις για να βρούμε τις λύσεις. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η ομάδα έχει συγκεκριμένο στόχο και θα το καταφέρει με συγκεκριμένο τρόπο. Πρέπει να μαζευτούμε και να δούμε ο καθένας τι πρέπει να κάνει από τη δική του πλευρά. Είναι διαφορετικό να λέμε ότι είναι δύσκολη χρονιά και διαφορετικό να το συνειδητοποιούμε. Εικόνα σαν τη σημερινή, δεν έχω δει σε καμιά μου ομάδα. Αν ξέρεις ποιες είναι οι λύσεις».

Για τις 7 ήττες σε 8 παιχνίδια: «Η δική μας ομάδα είναι η μοναδική ομάδα στα χρονικά του ευρωπαϊκού μπάσκετ, που μαζεύτηκε Σεπτέμβριο για να παίξει σε δύο διοργανώσεις. Αυτό σε βάζει σε μια κατάσταση, στη οποία ο στόχος σου είναι πολύ συγκεκριμένος για να πάρεις τις νίκες που χρειάζεσαι στην Ελλάδα. Δεν έχουμε ήττα εκτός προγράμματος στην Ελλάδα. Έχουμε μία κακή εμφάνιση στη Ρόδο που είχαμε και προβλήματα τραυματισμών. Αν δούμε τα προβλήματα στα μάτια και σώσουμε τις λύσεις που μπορούμε, εγώ είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε τις νίκες που θέλουμε για να πετύχουμε τις νίκες στην Ελλάδα. Το ευρωπαϊκό με πληγώνει πιο πολύ από καθένα, αλλά δυστυχώς πρέπει να θυσιάσεις κάτι. Ο Aaron Best είχε ενοχλήσεις, δηλώθηκε τελευταία στιγμή, ο ίδιος βλέποντας ότι η ομάδα προσπαθεί, ζήτησε να βοηθήσει, ίσως το είδαμε ότι δεν ήταν καλά. Το είδαμε εκεί στις τρεις βολές, ίσως να παίρναμε ένα ψυχολογικό προβάδισμα. Λείπει η ηρεμία μέσα και γύρω από την ομάδα. Μόλις γίνει αυτό, η ομάδα θα παίξει αυτό που μπορεί. Η ομάδα που είδαμε πριν δέκα μέρες, δεν έχει καμία διαφορά με αυτήν τώρα».

Για τις συγκεκριμένες λύσεις που έκανε λόγο και ποιες είναι αυτές: «Είναι κάτι που πρέπει να δούμε με βοήθεια ης διοίκησης πιο ξεκάθαρα. Μπήκε μια ομάδα στο παρκέ, όσο γίνεται πιο γρήγορα και είναι σαφέστατο ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. Δεν είναι μόνο αυτό όμως. Είμαστε σε επικοινωνία όλοι, αλλά ο καθένας πρέπει να κοιτάει το δικό του κομμάτι που συνδέεται με τη δουλειά του άλλου. Αυτό ισχύει εντός κι εκτός γραμμών».

Για το αν νιώθει μια απόσταση από την ομάδα: «Όσο περνούσε το παιχνίδι χάθηκε εντελώς η ηρεμία. Βγήκε εντελώς το μυαλό από το παρκέ. Αυτό, με το μικρό ροτέισον συν το πολύ καλό αντίπαλο, έφεραν αυτήν την εικόνα. Εμείς νομίζουμε ότι είμαστε δυνατοί, αλλά στον όμιλο, οι ομάδες είναι πολύ καλύτερες από εμάς. Πρέπει να παλεύεις, όμως, ως το τέλος σαν ομάδα. Ακόμα κι όταν χάνεται το παιχνίδι, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος να παλέψεις, όποιος κι αν λείπει».

Για την κακή εικόνα στο δεύτερο μέρος: «Συμπέρασμα δε μπορεί να βγει από το σημερινό. Η ομάδα αυτή, πριν δέκα μέρες έπαιξε με τον Παναθηναϊκό και τη Besiktas και συζητούσαμε εντελώς διαφορετικά πράγματα. Το θέμα είναι να ξέρεις ποιο είναι οι λόγοι για την κατάσταση αυτή. Σε όλα τα παιχνίδια, έχουμε ένα βασικό θέμα δημιουργίας στην περιφέρεια. Δεν έχει βελτιωθεί ιδιαίτερα το διάβασμα του παιχνιδιού. Πρέπει να βάλουμε ξεκάθαρες προτεραιότητες από σήμερα. Είναι ξεκάθαρο ότι από τη στιγμή που ξεκίνησαν τα διπλά παιχνίδια, ότι η ομάδα έχει μεγάλο πρόβλημα. Τα δύο παιχνίδια που πραγματικά μας πειράζουν, είναι το σημερινό και με τον Κολοσσό. Μέχρι πριν μια βδομάδα-δέκα μέρες, η ομάδα ήταν εντελώς διαφορετική και πρέπει να αναλύσουμε τους λόγους που συμβαίνει αυτό».  

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Neptunas, Tomas Rinkevicius, είπε: «Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια καλή ομάδα και πιστεύω πως κάποια στιγμή θα βελτιωθεί. Όσο αναφορά το σημερινό παιχνίδι, στην άμυνα κάναμε τα περισσότερα από αυτά για τα οποία είχαμε προετοιμαστεί. Στην επίθεση μας βγήκαν πολλά ελεύθερα σουτ και έτσι φτάσαμε σε αυτή τη πολύ σημαντική νίκη».

ΧΟΡΗΓΟΙ
Back to Top