ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Παπαθεοδώρου: «Μείναμε όρθιοι και είμαστε περήφανοι που είμαστε μέλη του ΠΑΟΚ»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ήταν εμφανώς συγκινημένος στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Προμηθέα Πάτρας για τα playoffs της betshop Basket League.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν μίλησε για το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά έκανε μια αναδρομή στη δύσκολη χρονιά που πέρασε, μοιράζοντας τα συγχαρητήριά του στους παίκτες αλλά και τους συνεργάτες του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Σήμερα είναι πολύ περίεργη και ιδιαίτερη μέρα για την ομάδα και για εμένα. Δεν έχω να αναλύσω πράγματα για το παιχνίδι, δεν έχει αξία. Θα σας πω όσα είπα στους παίκτες μου στα αποδυτήρια και νομίζω ότι αξίζουν τον κόπο να περάσουν προς τα έξω.

Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια ειδικά μετά τον Φεβρουάριο, για να φτάσουμε ως εδώ. Είναι μεγάλη επιτυχία για τον ΠΑΟΚ το ότι σήμερα υπήρχε μία κανονική ομάδα που πάλεψε σε ένα ματς playoffs. Είναι σαν να πήρε τίτλο. Το ότι η ομάδα κατάφερε και τελείωσε τη χρονιά είναι τεράστιο επίτευγμα που μόνο όσοι το έζησαν από μέσα μπορούν να το αντιληφθούν. Γι’ αυτό είμαστε περήφανοι που είμαστε μέλη αυτής της ομάδας. Βρέθηκαν πολλοί σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Μείναμε όρθιοι, είχαμε το πνεύμα που αξίζει να έχει μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Θέλω να ευχαριστήσω αυτά τα καταπληκτικά παιδιά και δεν μιλάω για την αγωνιστική αξία. Όρθωσαν το ανάστημα τους και τελείωσαν τη χρονιά μαζί μας, αξίζουν πολλά. Αυτοί οι παίκτες δεν σήκωσαν τίτλο αλλά φτάσανε κοντά στο να το κάνουν κάτω από αυτές τις συνθήκες. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι μέλη της ιστορίας του ΠΑΟΚ και έτσι πρέπει να τους συμπεριφερόμαστε. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, όλο το τιμ που βίωσαν τα ίδια προβλήματα. Έχω να πω μόνο καλά λόγια για όσους βλέπω εδώ μέσα στα γραφεία που μας στήριζαν με τον τρόπο που μπορούσαν. Ήταν πολύ μεγάλη τιμή για μένα που επιλέχθηκα να είμαι προπονητής στον ΠΑΟΚ παρά τις δύσκολες καταστάσεις. Μπορούσαμε με διαφορετικές συνθήκες να πετύχουμε περισσότερα. Αυτό μόνο με λυπεί, το ότι δεν καταφέραμε να κάνουμε αυτό που θα μπορούσαμε. Όλα τα υπόλοιπα τα έχω βάλει στο πίσω μέρος του μυαλού μου, το τι έφταιξε, τι έγινε. Είναι δευτερεύοντα. Πρέπει να υπάρχει συσπείρωση και θετικό κλίμα όχι στην απόδοση ευθυνών αλλά στο να στηριχθεί η ομάδα και να βρεθεί λύση. Για τους ανθρώπους της ομάδας εγώ δεν σηκώνω κουβέντα. Είναι τίμιοι, ηθικοί και εργασιομανείς. Όποιος έχει κάτι άλλο στο μυαλό του, εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα. Δεν είναι δουλειά μου να επεκταθώ. Ευχαριστώ τον Bane Prelevic και τους συνεργάτες του που μου έδωσαν την ευκαιρία να δουλέψω σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας».

Γιατί έμεινε ως το τέλος: «Είχα πει ότι όταν υπογράφω κάτι το τηρώ μέχρι το τέλος. Το κίνητρο μου ήταν πολύ μεγάλο γιατί πίστευα και πιστεύω ότι παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν από τις 15 Σεπτεμβρίου, πίστεψα πολύ στην ομάδα που είχαμε οργανώσει. Θεωρούσα στο μυαλό μου, ότι κάποια στιγμή θα εμφανιστεί μία λύση - όχι προσωρινή που θα μπαλώσει- και θα μας έδινε την ευκαιρία να κάνουμε αυτό που θέλαμε. Παρά τις απώλειες του Yanick Moreira και του Γιάννη Αθηναίου, η ομάδα κατάφερε εμφατικά να είναι μέσα στους στόχους της, να διεκδικήσει ένα Κύπελλο στα ίσια, να περάσει στους “16” του Basketball Champions League. Είναι δύσκολο να κρατήσεις όμως έτσι μία ομάδα. Όσο υπήρχαν άνθρωποι να στηρίζουν, εγώ δεν μπορούσα να φύγω. Υπάρχουν άνθρωποι που ήταν κάθε μέρα εδώ, είτε στο γήπεδο είτε έξω από αυτό».

Για το αν μπορεί να μείνει στην ομάδα αν αλλάξει κάτι: «Δεν έχει σημασία τι πιστεύω. Εμείς ολοκληρώσαμε μία διαδρομή δύο ετών. Δεν είναι κατάλληλη στιγμή να κάνω απολογισμό. Πρέπει να μας δοθεί χρόνος αφού βάλαμε το προσωπικό εγώ κάτω από την ομάδα. Πρέπει να σκεφτούμε τι είναι καλύτερο για εμάς. Μακάρι το πρόβλημα να είναι η απαρχή για μία λύση και ο ΠΑΟΚ να φτάσει εκεί όπου αξίζει. Είναι νωρίς ακόμη».

Για το ποιοι εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα: «Αναγκάστηκα πολλές φορές φέτος να πάρω θέση, να βγω πιο μπροστά να παρουσιάσω το πρόβλημα και να εκτεθώ. Η δουλειά μου είναι μέσα στο γήπεδο και έχει να κάνει με αγωνιστικά θέματα. Δεν είμαι αυτός που θα ρίξει λάδι στη φωτιά και θα συνεχίσω να πετάω σπόντες. Πρώτον γιατί δεν είναι αρμοδιότητα μου και πραγματικά θέλω κατά δεύτερο, όλοι να βοηθήσουν αυτήν την προσπάθεια. Δεν θέλω να απαντήσω ευθέως στην ερώτηση».

Για το χειροκρότημα του κόσμου και το τι αφήνει πίσω του: «Στις 27 Μαΐου 2017 όταν έκατσα στην ίδια θέση για την παρουσίασή μου, είχα περισσότερο κόσμο απέναντι μου. Δέχτηκα μεγάλη αμφισβήτηση διαδεχόμενος έναν πολύ και σεβαστό προπονητή, τον κύριο Μαρκόπουλο και βγαίνοντας από την αίθουσα πίστεψα ότι δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτή τη δουλειά. Ήθελα όμως να δείξω ότι μπορώ να σταθώ. Το χειροκρότημα που πήραν τα παιδιά σήμερα, δεν ανταλλάσσεται με δολάρια ή ευρώ. Ίσως δεν ανταλλάσσεται ούτε με τίτλο. Ευχαριστώ αυτούς που μας στήριξαν. Ο ΠΑΟΚ έχει σοβαρό, μπασκετικό κοινό που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του αθλήματος. Ήταν μεγάλη χαρά το ότι μας χειροκρότησαν. Δεν είμαι έτοιμος να κάνω απολογισμό, γιατί η χρονιά περιλαμβάνει δύο περιόδους. Την ομάδα μέχρι τον Φεβρουάριο και μετά τον Φεβρουάριο. Οι συνθήκες δεν ήταν καλές και γι’ αυτό δεν είμαι σε θέση να πω τι αφήνω πίσω μου. Κάναμε όμως τεράστια προσπάθεια. Νιώθω καλά με τον εαυτό μου, έδωσα ό,τι είχα».

ΧΟΡΗΓΟΙ
Back to Top