ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Goss: «Είναι τιμή μου που έπαιξα στον ΠΑΟΚ και θέλω να τελειώσω με τον σωστό τρόπο»

Ο Phil Goss μίλησε μετά το τέλος του αγώνα για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Κολοσσό Ρόδου, αλλά και για την απόφασή του να συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι το τέλος της σεζόν.

«Ήταν γνωστό ότι δεν είχαμε όλους τους παίκτες μας, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Εμείς προσπαθήσαμε ως το τέλος, κάναμε αυτό που μπορούσαμε και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μείνουμε  θετικοί για τη συνέχεια.

Κάνοντας μια αναδρομή στην καριέρα μου, πήρα μια απόφαση για μένα. Θέλω να συνεχίσω να προπονούμαι με την ομάδα ως το τέλος της σεζόν και να μην τα παρατήσω.

Θα μπορούσα να σταματήσω αυτή τη στιγμή και να επιστρέψω στο σπίτι μου για να είμαι με τον γιο μου, αλλά αποφάσισα ότι αυτό δεν είναι σωστό για μένα σαν άνθρωπο.

Ο ΠΑΟΚ μου έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία τη στιγμή που πίστευα ότι έχει τελειώσει η καριέρα μου. Μου έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσω να αγωνίζομαι.

Έχω βγάλει χρήματα στην καριέρα μου στα 14 χρόνια που παίζω επαγγελματικό μπάσκετ και δεδομένης της ευκαιρίας που πήρα από τον ΠΑΟΚ, θεωρώ δίκαιο ότι πρέπει να συνεχίσω να παλεύω.

Στην αρχή της χρονιάς δεν πίστευα ότι η ομάδα θα βρεθεί σε αυτό το σημείο. Δεν μου έχει τύχει κάτι παρόμοιο στην καριέρα μου, αλλά ξέρω ότι τέτοιες καταστάσεις δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Θέλω να με θυμούνται για το πως έπαιξα φορώντας αυτή τη φανέλα και όχι γιατί τα παράτησα. Είναι η τελευταία μου χρόνια θέλω να με θυμούνται για το πως έπαιξα και όχι γιατί έφυγα».

Για το αν είπε κάτι στους δύο συμπαίκτες του που κάνουν αποχή: «Δεν τους είπα κάτι. Έχουν το δικαίωμα να μην παίξουν και αν και εγώ είχα και άλλα χρόνια να παίξω μπορεί να έκανα το ίδιο. Απλά αυτή τη στιγμή η Ευρώπη πρέπει να δει το θέμα γενικά γιατί αυτό γίνεται σε πολλές ομάδες. Η κατάσταση σε κάθε παίκτη είναι διαφορετική, ο καθένας έχει δικαίωμα να πράξει όπως θέλει. Απλά, προσωπικά, θέλω να είναι σωστός ο τρόπος που θα τελειώσω την καριέρα μου».

Για το αν μετανιώνει για την πρόταση που απέρριψε το καλοκαίρι για να γίνει μέλος του προπονητικού staff των Washington Wizards: «Όχι δεν μετανιώνω. Καθόλου. Ήμουν σίγουρος για την απόφασή μου.  Τόσα χρόνια δουλεύω σκληρά, είναι μεγάλη τιμή για μένα που ήρθα να παίξω για τον ΠΑΟΚ. Αν δεν υπήρχε η πρόταση του ΠΑΟΚ θα είχα σταματήσει το μπάσκετ. Απλά με στεναχωρεί η κατάσταση της ομάδας. Εύχομαι να βρεθεί ένας άνθρωπος να στηρίξει οικονομικά την ομάδα. Η Euroleague θα ήθελε μια τέτοια ομάδα στη διοργάνωση, θα ήθελε την πόλη. Αξίζει πολλά αυτή η ομάδα».

ΧΟΡΗΓΟΙ
Back to Top