banner loyalty card 1000x200

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λυκογιάννης: «Θέλουμε να παρουσιάσουμε κάτι όμορφο…»

Μία εντελώς νέα ομάδα, στο ξεκίνημα της νέας σεζόν και ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco Αριστείδης Λυκογιάννης έδωσε αισιόδοξα μηνύματα σκιαγραφώντας όλα αυτά που έγιναν και ευελπιστεί ότι θα γίνουν στη διάρκεια της φετινής χρονιάς.

«Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία πάνω από όλα. Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε εκτιμήσεις και προβλέψεις. Είμαστε όμως ενθουσιασμένοι που ξεκινά μια καινούργια σεζόν και αρκετά ικανοποιημένοι για τον τρόπο που φτιάξαμε την ομάδα, τηρουμένων των αναλογιών και βάσει των οικονομικών δεδομένων που υπάρχουν φέτος», είπε στο ξεκίνημα των δηλώσεών του ο κόουτς του ΠΑΟΚ mateco και πρόσθεσε: «Κάναμε μία αρκετά νεανική ομάδα. Αν εξαιρέσουμε τον Μαργαρίτη, όλοι οι άλλοι είναι κάτω των 30 και αρκετοί από αυτούς, είναι κάτω των 28. Θέλουμε να παίξουμε γρήγορα, πιεστικά και να προσπαθήσουμε να παίξουμε σε έναν πιο έντονο ρυθμό, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια. Αυτός είναι ο στόχος μας και ελπίζω να πάνε όλα καλά και να έχουμε υγεία για να παρουσιάσουμε κάτι όμορφο».

Μιλώντας για τη νέα σεζόν, ο κόουτς Λυκογιάννης τόνισε: «Η πορεία της σεζόν, δεν ξέρω πως θα καθίσει. Θα είναι μία μεγάλη σεζόν και οι δυο διοργανώσεις, έχουν διαφορετικές απαιτήσεις και δεδομένα. Αν δούμε την ελληνική λίγκα, θα δούμε ότι αρκετές ομάδες, κινήθηκαν σε μία λογική σαν τη δική μας. Ειδικά όσον αφορά τους ξένους, οι περισσότερες ομάδες, κινήθηκαν στη λογική του να φέρουν περισσότερους από ένα rookie, όπως κάναμε εμείς. Όσον αφορά το BCL, έχουμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες που έχουν μεγάλο ρόστερ και ποιότητα. Εκεί θα πρέπει να δώσουμε πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια και πολύ μεγαλύτερες δυνάμεις. Προσωπικά, είμαι αισιόδοξος. Μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο έχει χτιστεί αυτή η ομάδα και θεωρώ ότι θα είναι καλύτερα τα πράγματα για εμάς φέτος».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco αναφέρθηκε επίσης…

Σε αυτό που μπορεί να λείπει από το ρόστερ…

«Ακόμα και εμείς αυτήν τη στιγμή, έχουμε δύο κενά. Έχουμε τον Franke, που απουσιάζει και τον περιμένουμε και πρέπει να πάρουμε μία απόφαση για το τι κάνουμε, γιατί έφυγε ένας παίκτης, ο οποίος υπολογιζόταν στο φετινό ρόστερ για τη 12άδα, οπότε πρέπει να δούμε πως θα καλύψουμε αυτό το κενό. Υπάρχει ένα ερωτηματικό σε σχέση με την προσθήκη ενός Έλληνα παίκτη. Δύο είναι τα κομμάτια. Θα προτιμούσα να έχω μία ακόμα προσθήκη σε γκαρντ. Ή θα ήταν κάποιος στον «άσο» είτε αντικαθιστώντας ένα παιδί που ήταν πιο πολύ στα φόργουορντ, να έβαζα έναν παίκτη που θα μπορούσε να παίξει πιο πολύ στο «3». Υπάρχουν αρκετά παιδιά εδώ και αυτό, ήταν ένα από τα κριτήρια της επιλογής μας, τα οποία μπορούν να πατήσουν σε δύο θέσεις. Ο Hands μπορεί να είναι «2-1». Ο Franke, καλύπτει και τις τρεις θέσεις των γκαρντ. Λόγω σωματοδομής και υπό προϋποθέσεις σε ένα όχι τόσο ψηλό σχήμα, μπορεί να πάει και στο «3». Μαργαρίτης και Σλαφτσάκης μπορούν να πατήσουν και στις δύο θέσεις των ψηλών. Ο Polley, υπήρξαν περιπτώσεις στο κολλέγιο, που εκτός από «4», έπαιζε και σαν «3». Ήταν βασικό κριτήριο για εμάς, να έχουμε παιδιά που πατούν σε δύο θέσεις, για να είμαστε περισσότερο καλυμμένοι στις δύο διοργανώσεις, που υπάρχει μεγαλύτερο φορτίο».

Για την κατάσταση του Yannick Franke…

«Είχαμε μία τηλεφωνική επικοινωνία χθες το βράδυ. Έκανε το χειρουργείο στις 11 Αυγούστου και στις εννιά μέρες που υπάρχει κινητικότητα, έχει δει μία αρκετά μεγάλη βελτίωση, όπως μας είπε. Σήμερα, είχε το ραντεβού με το γιατρό για να κάνει την έξτρα ακτίνα, να δει πως κόλλησε και να του βγάλει και τα ράμματα. Πάντως ήταν πολύ ικανοποιημένος και ήταν αισιόδοξος».

Για το πώς θα ήταν ικανοποιημένος φέτος σε σχέση με την κακή περσινή σεζόν… «Θέλουμε να πάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα και στις δύο διοργανώσεις. Δε θα βάλω όριο. Δε θα πω ότι είμαι ευχαριστημένος, αν τερματίσουμε έβδομοι, πέμπτοι ή τρίτοι, ή αν μπούμε στα play-in ή στους 16. Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο, είναι να έχουμε υγεία και να έχουμε μία σωστή χημεία μεταξύ μας».

Για το μέγεθος του ρόστερ, κυρίως μέσα στο καλάθι…

«Νομίζω ότι δεν έχουμε πρόβλημα σε αυτό. Και ο Polley και ο Renfro, είναι πάνω από 2.03 και οι δύο. Έχουν πολύ μεγάλη αθλητικότητα. Σίγουρα, θα υπάρχουν περιπτώσεις με κάποια βαριά-ψηλά κορμιά, στα οποία ενδεχομένως να μειονεκτούμε, αλλά θα μειονεκτούν και αυτοί, απέναντι σε μας, όσον αφορά την αθλητικότητα. Τηρουμένων των αναλογιών, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε».

Για τον χαμηλό μέσο όρο ριμπάουντ του Polley στο κολέγιο…

«Υπήρχε παίκτης, με τον οποίο μοιραζόταν την ίδια θέση και σε αρκετά παιχνίδια, ο Polley έπαιζε ως «3», ειδικά τις πρώτες του χρονιές. Είναι ένα ζήτημα που μας απασχόλησε και μας, κάναμε όμως κάποιες συζητήσεις και είμαστε ήσυχοι. Είναι «4» που μπορεί να πατήσει και στο «3».

ΧΟΡΗΓΟΙ
Back to Top