ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λυκογιάννης: «Είμαστε απογοητευμένοι. Η σεζόν καταλήγει σε αποτυχία…»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco κ.Λυκογιάννης, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα με την ΑΕΚ, αλλά και της φετινής σεζόν, αναφέρθηκε στο παιχνίδι, ταυτόχρονα όμως και σε όλα όσα συνέβησαν στη διάρκεια της χρονιά…

«Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Είχαμε μεγάλη διάθεση να πασάρουμε και αυτό φαίνεται από τις 26 ασίστ που δώσαμε. Είχαμε καλά ποσοστά, βρήκαμε φάσεις στο ανοιχτό γήπεδο και γενικά, κάναμε ένα σωστό παιχνίδι απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα που σήμερα, φάνηκε κάπως άδεια από ενέργεια σήμερα», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο κόουτς Λυκογιάννης και στη συνέχεια ανέφερε για τη σεζόν: «Σαφώς είμαστε απογοητευμένοι. Δε μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη μία σεζόν για τον ΠΑΟΚ mateco, που μένει εκτός πλέι οφ. Άλλη ομάδα ξεκίνησε τη σεζόν και άλλη την τελείωσε. Ακόμα και σήμερα είχαμε προβλήματα, καθώς ο Rivers έχει μία κάκωση στον έσω πλάγιο και ο Greene άκουσε ένα «κρακ» στον αχίλλειο και μπορεί να είναι κάτι σοβαρό… Συνέβησαν πολλά για να κάνουμε τώρα έναν απολογισμό. Το συμπέρασμα είναι ότι η σεζόν καταλήγει με αποτυχία…»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco αναφέρθηκε επίσης…

Στα υπόλοιπα προβλήματα που είχε η ομάδα πέρα από τους τραυματισμούς και τις ατυχίες: «Αν βγάλουμε την ΑΕΚ, δε νομίζω ότι υπάρχει ομάδα που να έπαθε αυτά που πάθαμε εμείς. Έφταιξαν πολλά… Είχαμε πάρα πολύ μεγάλη ατυχία με παιχνίδια στον πόντο που χάθηκαν. Ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι δεν είχαμε καλή χημεία μεταξύ μας. Υπήρχαν αρκετές προσωπικότητες που δεν αποδέχθηκαν το ρόλο τους, με αποτέλεσμα να μη βρίσκουμε την κατάλληλη χημεία στο παιχνίδι. Έτσι όπως είναι δομημένο το ελληνικό μπάσκετ, τον πρωταγωνιστικό ρόλο, καλώς ή κακώς τον έχουν, οι ξένοι παίκτες. Σε αυτό το κομμάτι, είχαμε πρόβλημα και όσο περνούσε η σεζόν, με όλα όσα συνέβησαν, αυτό μεγάλωνε. Η μεταξύ μας κακή χημεία, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους για την αποτυχία της φετινής σεζόν».

Στη δική του ευθύνη για τη φετινή αποτυχία: «Χτίζουμε μια ομάδα με τον Jones, τον Griffin και τον Carter και αυτοί φεύγουν σε κρίσιμο σημείο. Η βασική μου ευθύνη, είναι ότι επιλέχθηκαν κάποιοι παίκτες από μένα, με τους οποίους είχαμε επιτυχημένη συνεργασία στο παρελθόν και για κάποιο λόγο, δεν αποδέχθηκαν ούτε το ρόλο τους, ούτε το λόγο που του έφερε εδώ. Αυτό είναι η μεγαλύτερη ευθύνη μου».

Στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να κινηθεί η ομάδα την επόμενη σεζόν: «Είμαι ο μόνος που το λέει εδώ και πέντε χρόνια, υπάρχει τρομερό θέμα με το «καλάθι» των Ελλήνων παικτών. Υπάρχει μεγάλο ζήτημα, όσον αφορά ποιοι παίκτες κυκλοφορούν και ανακυκλώνονται κάθε χρόνο από ομάδα σε ομάδα. Δεν είναι μόνο ο ΠΑΟΚ, είναι και άλλες ομάδες. Σίγουρα θα αλλάξει τη σχέση μας, όσον αφορά την προσέγγιση αυτή. Το recruiting μιας ομάδας, όπως και πως θα πάει στη σεζόν, έχει να κάνει με τα οικονομικά δεδομένα. Οποιαδήποτε σκέψη και να έχει ο προπονητής, πρώτα πρέπει να δει η ομάδα τι γίνεται με τα έσοδα και μέχρι που μπορεί να απλωθεί».

Στις σκέψεις που υπάρχουν για την επόμενη σεζόν και για το αν υπήρχε πρόβλημα στα αποδυτήρια: «Εμάς τα αποδυτήρια μας δεν είχαν πρόβλημα, αλλά το παρκέ. Ο καθένας φεύγοντας από τα αποδυτήρια, θεωρούσε ότι έπρεπε να είναι πρωταγωνιστής και να παίζει περισσότερο. Δεν ήταν έτσι μέχρι τη στιγμή που έφυγε ο Jones. Ίσα-ίσα ήταν σε ένα πολύ καλό μομέντουμ και ήταν το σημείο που η ομάδα, είχε βρει κάποιους αυτοματισμούς και ρόλους με κάποιες συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες. Νομίζω ότι θα κάνουμε διαφορετικές επιλογές, εκ των πραγμάτων και εκ των συνθηκών για την παρουσία Ελλήνων παικτών. Θα πάμε σε τελείως διαφορετικό πλάνο, με παιδιά που να έχουν πραγματικό κίνητρο. Με παιδιά που μέσα από τον ΠΑΟΚ, θα θέλουν να βελτιωθούν, να δείξουν καλύτερο πρόσωπο, να βρουν ένα καλύτερο συμβόλαιο».

Στην επιλογή του Renfro… «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επιλογή του Renfro. Όταν κάποιος έχει κίνητρο και θέλει να αρπάξει την ευκαιρία, βγάζει τον καλύτερο του εαυτό. Κάπως έτσι θα κινηθούμε…»

Στο αν διαπίστωσε πρόβλημα στη χημεία μετά την αποχώρηση του Jonesς: «Η αποχώρησή του επιδείνωσε την κατάσταση… Έφυγε ένας πολύ κομβικός παίκτης, με εξαιρετικά νούμερα, πρώτος στο ranking στο πρωτάθλημα. Έφυγε το καλύτερο πεντάρι της κατηγορίας. Οι παίκτες που έχασε ο ΠΑΟΚ, Grriffin, Carter και Jones στο πως έχτισε το ρόστερ του, ήταν οι τρεις βασικοί πυλώνες που χτίστηκε η ομάδα. Δεν είναι εύκολο να βρίσκεις αντικαταστάτες και να βρεις χημεία και ρόλους».

Στο τι θα άλλαζε από τη φετινή σεζόν: «Κάποιους παίκτες δε θα τους επέλεγα. Όταν τελειώνει μια χρονιά έτσι, θεωρείς ότι κάποιος που πήρες, δε σου έδωσε αυτά που ήθελες. Μπορεί να επέλεγες κάτι άλλο, κάποιον άλλο, αλλά αυτή είναι μια κουβέντα καφενείου. Ο προπονητής, πρέπει να βλέπει τα γεγονότα και πως αυτά επηρεάζουν μια κατάσταση. Πέρσι, τρία μεγάλα σουτ τα οποία μπήκαν στο τέλος έδωσαν τρεις μεγάλες εκτός έδρας νίκες και άλλαξαν το κλίμα μιας ομάδας. Φέτος τρία τελευταία σουτ, πήγαν από την άλλη πλευρά και αυτό, πάντα παίζει το ρόλο του. Πολύ αμφιβάλλω αν θα είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα τώρα, αν είχαμε τους τρεις παίκτες που ξεκινήσαμε».

Στον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε η ομάδα και την απώλεια των πλέι οφ: «Δε θα έπρεπε να είναι εκτός πλέι οφ αυτή η ομάδα. Δε θα έπρεπε να έχει φτάσει εδώ και ο λόγος που μείναμε εκτός είναι η ήττα από τον Ιωνικό. Αυτό το παιχνίδι δεν έπρεπε να το χάσουμε. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για εκείνο το παιχνίδι που χάσαμε, που μας στέρησε την είσοδο στα πλέι οφ…»

Ο προπονητής της ΑΕΚ Curro Segura τόνισε: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη νίκη. Το παιχνίδι κρίθηκε στη διαφορετική ενέργεια και στο διαφορετικό κίνητρο που είχαν οι δύο ομάδες. Στο πρώτο δεκάλεπτο, κάναμε πάρα πολλά λάθη τα οποία ο ΠΑΟΚ χρησιμοποίησε πολύ σωστά για να βγάζει αιφνιδιασμούς και να βάλει εύκολα καλάθια. Όταν βρέθηκε σε μια διαφορά 10-12 πόντων, αισθάνθηκε πολύ πιο άνετα. Από εκεί και πέρα, εμείς βγάλαμε εκνευρισμό και κάναμε περισσότερα λάθη. Οι 13 πόντοι και τα 11 μας λάθη στο πρώτο ημίχρονο, βοήθησαν τον ΠΑΟΚ και «κατέστρεψαν» εμάς. Το δεύτερο ημίχρονο, θέλαμε να επιστρέψουμε στο σκορ, αλλά όλες οι 50-50 μπάλες, ήταν για το ΠΑΟΚ. Πλέον ο στόχος μας, είναι να κάνουμε μία σωστή προετοιμασία αυτήν την εβδομάδα για να είμαστε έτοιμοι στα πλέι οφ».

ΧΟΡΗΓΟΙ
Back to Top