banner loyalty card 1000x200

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λυκογιάννης: «Είναι ντροπή. Ζητάμε συγνώμη από τον κόσμο…»

Μετά την οδυνηρή ήττα του ΠΑΟΚ mateco από τον Ιωνικό, ο προπονητής της ομάδας κ.Λυκογιάννης τόνισε στο αρχικό του σχόλιο… «Δεν χωράνε ιδιαίτερα λόγια μετά το σημερινό αποτέλεσμα. Μία λέξη αρμόζει σε αυτό που έγινε σήμερα και είναι ντροπή για το σημερινό αποτέλεσμα. Ζητάμε συγγνώμη από τον κόσμο που ήρθε σήμερα στο γήπεδο για να μας δει. Ο κόσμος ήταν υποστηρικτικός όλη τη χρονιά απέναντι σε αυτή την ομάδα και το ίδιο έκανε και σήμερα και μετά το τέλος του αγώνα δικαιολογημένα εξέφρασε την οργή του και την απογοήτευσή του για το αποτέλεσμα. Είμαι πάρα πολύ απογοητευμένος και από την κατάληξη του παιχνιδιού. Αυτοκτονήσαμε. Από δικά μας λάθη κέρδισε ο Ιωνικός. Ντροπή και ένα μεγάλο συγγνώμη από τον κόσμο».

Μιλώντας για αυτά που δεν πήγαν καλά, ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco είπε: «Δεν μπορώ να πω ότι δεν περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Ιωνικός είναι μια επικίνδυνη ομάδα. Έχει περίεργα σχήματα και παίκτες που μπορούν να βάλουν την μπάλα στο καλάθι. Η προσέγγιση στην άμυνα ήταν το πρόβλημα σήμερα. Στα περισσότερα ένας εναντίον ενός ο χαρακτηρισμός αστείοι είναι επιεικής. Προσπαθούσαμε να βρούμε δύναμη βιαστικά από την επίθεση. Πήραμε δύο φορές πλεονεκτήματα τα οποία όμως δεν διαχειριστήκαμε σωστά. Είχαμε καθαρές φάσεις στον αιφνιδιασμό, αλλά εμείς κάναμε τρίποντα. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι σημαδεύτηκε από δύο φάσεις. Μία που στην κορυφή στο πικ εν ρολ δεν κάναμε αλλαγή και δεχτήκαμε τρίποντο και το τραγικό λάθος στην επαναφορά, που έγινε χωρίς λόγο, χωρίς πίεση χωρίς τίποτα και δεχτήκαμε καλάθι και φάουλ. Είπαμε ότι θα παίξουμε την άμυνα στο τέλος, έχασε την ισορροπία του ο Greene, πήρε το φάουλ ο Κολοβέρος και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Είχαμε μεγάλο κίνητρο κι εμείς, όχι μόνο ο Ιωνικός. Θέλαμε να μπούμε στα πλέι οφ. Ο σύλλογος χάνει χρήματα αν δεν μπει στα πλέι οφ. Οι μόνοι υπεύθυνοι είμαστε εμείς και πρώτος υπεύθυνος γι’ αυτό είμαι εγώ».

Για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση… «Αυτή την στιγμή δεν είναι σωστό να βγάλουμε το δάχτυλο και να δείξουμε. Εμείς που είμαστε εδώ ξέρουμε τι έχει συμβεί όλη τη σεζόν, ξέρουμε πολύ καλά τι έχουμε κάνει σωστά και που έχουμε αποτύχει. Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που η συγκεκριμένη ομάδα δεν είχε χημεία. Υπάρχουν άλλα πράγματα, αλλά δεν είναι επί του παρόντος να βγω εγώ και να τα αναφέρω. Ξέρουμε τι έχουμε κάνει λάθος. Τι περιμέναμε κάνοντας κάποιες επιλογές και τι πήραμε στο γήπεδο. Ξαναλέω ότι η ευθύνη είναι δική μου».

Για την παρουσία του Renfro: «Ο Renfro δίνει αυτό για το οποίο ήρθε. Ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Έχει κάνει τρία μπλοκ, έδωσε μάχες, ήταν εδώ. Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω κάποιον αδιάφορο σήμερα. Υπάρχει ένας τρόπος προσέγγισης στα παιχνίδια στο γήπεδό σου που θέλεις να πάρεις στην έδρα σου. Στα παιχνίδια ένας εναντίον ενός ήμασταν τουλάχιστον αστείοι. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι. Θα πάμε με αυτά τα προβλήματα ως το τέλος».

Για τον τρόπο που θα εμπνεύσει την ομάδα στα εναπομείναντα παιχνίδια: «Όλα αυτά τα χρόνια που κάνω αυτή την δουλειά, στηρίζω τα πάντα στο πάθος και στις διαπροσωπικές σχέσεις. Έχουμε κάνει πολλές ομιλίες φέτος. Τα έχουμε πει και τα έχουμε αναλύσει όλα. Πρέπει αυτοί που είναι απέναντί σου να είναι στο ίδιο μήκος κύματος. Είναι ανόητο να θέλει κάποιος “έμπνευση” για να μπει να παίξει. Αν δεν έχει έμπνευση να κυνηγήσει τα πλέι οφ, την 6η θέση και στην ουσία τα λεφτά του, τότε τι είναι αυτό που θα τον εμπνεύσει; Υπάρχει όμως λόγος που λέω ότι υπάρχουν πολλές ευθύνες για πολλά που έχουν γίνει φέτος και τις μεγαλύτερες ευθύνες τις έχω εγώ, γιατί τις επιλογές τις έκανα εγώ. Σίγουρα συνέβησαν πολλά που επηρέασαν την πορεία της ομάδας. Αλλιώς χτίστηκε αυτή η ομάδα κι αλλιώς προχωράει. Δεν χρειάζεται να αναλύουμε παραπάνω, γιατί σήμερα είναι μέρα ντροπής και πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη από την κόσμο. Είχαμε μεγαλύτερο κίνητρο από τον αντίπαλο και παρόλα αυτά χάσαμε».

ΧΟΡΗΓΟΙ
Back to Top