ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λυκογιάννης: «Πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά, αν η ομάδα ήταν όπως το καλοκαίρι…»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco κ.Λυκογιάννης, μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια της ομάδας, αλλά και στα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε από την αρχή της σεζόν, όπως άλλωστε και σε αυτό το χρονικό σημείο.

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη και καλή συνέχεια στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Μπορέσαμε και είχαμε μια σχετικά καλή εικόνα. Ήμασταν ανταγωνιστικοί. Υπήρξε μια κομβική περίοδος προς το τέλος, που βάλαμε 1-2 σουτ και κατεβάσαμε τη διαφορά στους 5 πόντους, χάσαμε ένα transition, ένα εύκολο χουκ του Γιάνκοβιτς, βρήκαν οι αντίπαλοί μας ένα καλάθι και φάουλ και χάσαμε τις πιθανότητες μας. Θα αφήσουμε πίσω μας το παιχνίδι αυτό, γιατί είχαμε ένα απρόοπτο με τον Rivers, ενώ θα πρέπει να δούμε πότε θα ενσωματωθεί και ο καινούργιος παίκτης και να πάμε να παίξουμε το παιχνίδι στη Λάρισα που είναι πολύ σημαντικό», τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση ο προπονητής του ΠΑΟΚ, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις τόνισε…

Για το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί εάν αγωνιζόταν στο παιχνίδι ο Marvin Jones: «Δε σκέφτηκα κάτι τέτοιο σήμερα. Πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν η ομάδα ήταν όπως χτίστηκε το καλοκαίρι. Ξέρουμε πολύ καλά τι έχει συμβεί σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Δεν είναι μόνο πότε λείπει ή φεύγει ένας παίκτης. Είναι τι γίνεται όλη την εβδομάδα. Έχουμε πιάσει το Τζόκερ φέτος με όλα αυτά που έχουν συμβεί…»

Για την βελτίωση στο παιχνίδι της ομάδας… «Έχουμε την ποιότητα στα γκαρντ να βρίσκουμε λύσεις. Είχαμε 17 ασίστ για 5 λάθη σήμερα και αυτή είναι μία πολύ καλή αναλογία και καλύτερη και από αυτήν που είχε ο Ολυμπιακός στο σημερινό παιχνίδι. Είμαστε καλά, με τις κλασικές αδυναμίες που δε μπορούμε να αλλάξουμε. Θεωρώ ότι από τη στιγμή που ήρθε ο Greene στην ομάδα, βρήκαμε μία πολύ καλή χημεία. Αποτυπώθηκε στις τρεις συνεχόμενες νίκες που κάναμε, αλλά και στο παιχνίδι με το Περιστέρι, για το οποίο όμως δεν θέλω να σχολιάσω. Στα πέντε παιχνίδια που είναι εδώ, έχουμε μια καλή λειτουργία με τα συν και τα πλην μας».

Για την κατάσταση των Lee και Rivers: «Ο Rivers δέχθηκε μια γονατιά στο δεξί γόνατο και σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση πρόκειται για κάκωση στον έσω πλάγιο. Θα δούμε με τη μαγνητική που θα κάνει αύριο. Ο Lee μπήκε χθες στο νοσοκομείο, ήταν με ορούς, πήρε αντιβίωση και πήγε στο σπίτι. Δεν ήταν καλά από άποψη ενέργειας. Ήρθε, στο ζέσταμα όμως είδα ότι δε μπορεί να μας βοηθήσει και δεν ήθελα να ρισκάρω. Ελπίζω από Τετάρτη να είναι υγιής και να μπορεί να προπονηθεί…»

Για την επιλογή του Renfro και την αναζήτηση παίκτη στη ρακέτα… «Ο Renfro είναι ελαφρύ πεντάρι. Όταν χειριζόμαστε μια κατάσταση μεταγραφής δε θέλουμε να δίνουμε ονόματα προς τα έξω γιατί αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Είναι πολύ δύσκολη χρονική στιγμή. Πεντάρι δε βρίσκεις το καλοκαίρι όχι τώρα. Κανένα από τα ονόματα που βγήκαν, δεν αφορούσε την ομάδα. Η κάνουλα είναι πολύ περιορισμένη αυτήν τη χρονική στιγμή. Πεντάρι δεν βρίσκεις το καλοκαίρι, πόσω μάλλον τώρα. Κάναμε μια προσπάθεια με τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ τον Jondre Jefferson που παίζει στην Ουρουγουάη αλλά δεν προχώρησε. Και με τον Christian Mekowulu της Σάσαρι. Προσπαθήσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε παρότι ο κ.Χατζόπουλος έκανε οικονομική υπέρβαση για να τον αποκτήσουμε. Και για να πω την αλήθεια, εάν ήμουν στη θέση του κ.Χατζόπουλου δεν θα την έκανα αυτή την υπέρβαση. Τελευταίος παίκτης που προσπαθήσαμε να πάρουμε ήταν ο Josh Sharma , αλλά ο παίκτης έμεινε εκεί για το συμβόλαιο, έστω και αν βρίσκεται εκτός ομάδας. Και με τον Josh Sharma της Trefl Sopot κάναμε μια προσπάθεια… O Renfro είναι ένα αθλητικό παιδί, που θέλουμε να μας δώσει ορισμένα πράγματα, να πάρει ριμπάουντ και να μας βοηθήσει να λειτουργήσουμε καλύτερα σαν ομάδα».

ΧΟΡΗΓΟΙ
Back to Top