ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Nate Renfro

Είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ mateco και από σήμερα το μεσημέρι βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Ο Nate Renfro πάτησε το πόδι του στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ λίγο πριν από τις 15:00 και ξεκίνησε αμέσως τη διαδικασία της άμεσης ένταξής του στην ομάδα και της πρώτης του προπόνησης υπό τις οδηγίες του κόουτς Λυκογιάννη.

Ο ΠΑΟΚ mateco θα είναι η πρώτη του ομάδα εκτός ΗΠΑ, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα στοιχεία και συμπτώσεις από τα δύο πρώτα χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας που έχουν ιδιαίτερο και ασπρόμαυρο ενδιαφέρον. Και όχι μόνο λόγω των Spurs…

«Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ και θα ξεκινήσω μία νέα σελίδα στην καριέρα μου. Είμαι σε μία νέα κατάσταση, χαίρομαι που θα βιώσω ένα νέο τρόπο ζωής, μία διαφορετική κουλτούρα, θα γνωρίσω νέους ανθρώπους και θα παίξω μπάσκετ σε μία ομάδα με σημαντική ιστορία. Είχα ένα δύσκολο ταξίδι, αλλά πιστεύω ότι θα το ξεπεράσω και θα βοηθήσω την ομάδα με αυτά που μπορώ να προσφέρω. Να δώσω δηλαδή ενέργεια, να βοηθήσω με την αθλητικότητά μου και κάνοντας αυτά που θέλει ο προπονητής και η ομάδα από εμένα να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα», δήλωσε αρχικά ο Nate Renfro.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ mateco να είναι η πρώτη επαγγελματική ομάδα στην οποία θα αγωνιστεί εκτός ΗΠΑ, ωστόσο ο 25χρονος Αμερικανός έχει ήδη μία μικρή έστω εμπειρία από το ευρωπαϊκό μπάσκετ, αλλά και μία πρώτη δόση ΠΑΟΚ, έστω και διά της τεθλασμένης.

Να εξηγήσουμε με τη σειρά… Μπορεί να μην έχει παίξει ποτέ επίσημο αγώνα στην Ευρώπη και γενικά εκτός ΗΠΑ, ωστόσο, έχει παίξει φιλικά παιχνίδια σε 4 διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες! Το 2016 με το πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο, είχε επισκεφθεί την Ευρώπη για φιλικά παιχνίδια σε Γερμανία, Βέλγιο και Γαλλία και δύο χρόνια αργότερα, το καλοκαίρι του 2018, έκανε ακριβώς το ίδιο, αλλά στην Ιρλανδία, όπου συμμετείχε σε φιλικά παιχνίδια με το Σαν Φρανσίσκο.

Και μετά το πανεπιστήμιο, η πρώτη του επαγγελματική εμπειρία και η μοναδική μέχρι τώρα ήταν με τους San Antonio Spurs και την θυγατρική τους ομάδας, τους Austin Spurs, με τους οποίους αγωνίστηκε για δύο χρόνια. Κι εδώ έρχεται η σύνδεση με τον ΠΑΟΚ, καθώς την πρώτη του σεζόν (2020-21) στους Austin Spurs είχε προπονητή τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ Matt Nielsen. Ο Αυστραλός που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2004-05, είναι πλέον στις ΗΠΑ και αφού κοουτσάρισε την θυγατρική ομάδα των Spurs, από φέτος είναι στο τεχνικό επιτελείο των σπιρουνιών, ως ένας από τους συνεργάτες του Gregg Popovic.

«Οι Spurs είναι από τις λίγες ομάδες του ΝΒΑ που αγκαλιάζουν την ομάδα που έχουν στη GLeague. Είναι υπερήφανοι για την ομάδα τους, την προσέχουν πολύ και αυτό είναι κάτι που το αισθάνθηκα στα δύο χρόνια που ήμουν εκεί. Χαίρομαι που τα ίδια χρώματα έχει και ο ΠΑΟΚ, η νέα μου ομάδα. Ελπίζω ότι θα βρω κι εγώ την ίδια ατμόσφαιρα, ενώ θέλω να πω ότι ήταν μία ευχάριστη έκπληξη το γεγονός ότι ο πρώην προπονητής μου, ο Matt Nielsen έχει αγωνιστεί εδώ, έστω κι αν αυτό συνέβη πριν από πολλά χρόνια», σχολίασε σχετικά ο Nate Renfro.

ΧΟΡΗΓΟΙ
Back to Top