banner loyalty card 1000x200

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Συνέντευξη Τύπου της νέας διοίκησης της ΚΑΕ ΠΑΟΚ

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην αίθουσα Τύπου του “PAOK Sports Arena” η Συνέντευξη Τύπου της νέας διοίκησης της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Αριστοτέλης Καρακούσης, τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Θανάσης Χατζόπουλος και Βασίλης Τριλυράκης, ο νέος team manager της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μιχάλης Γιαννακίδης και ο νέος εμπορικός διευθυντής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Ηλίας Πετρογιάννης.

aristotelis_karakousis.jpg

Αρχικά, πήρε τον ρόλο ο Πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Αριστοτέλης Καρακούσης: «Εύχομαι να έχουμε μια πολύ καλύτερη χρονιά σε σχέση με πέρυσι. Πέρυσι ήταν μια εφιαλτική χρονιά. Δεν πιάσαμε κανέναν από τους στόχους μας, τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο οικονομικό επίπεδο. Μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι το σήμερα είναι καλύτερο από το χθες, αλλά έχω μια αμφιβολία για το τι θα γίνει με το αύριο, τι θα γίνει, δηλαδή, του χρόνου ή σε δύο χρόνια. Πρέπει να βρούμε λύσεις. Ευχαριστώ τους κύριους Χατζόπουλο και Τριλυράκη, οι οποίοι ήρθαν στην ομάδα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία. Ο κύριος Χατζόπουλος ακολουθούσε την μπασκετική ομάδα παντού, θα τον θυμάστε οι περισσότεροι να αγωνιά πίσω από τον πάγκο για το αν μπήκε το καλάθι ή όχι. Ο κύριος Τριλυράκης είναι καινούριο μέλος στο μπάσκετ, αλλά όχι και στον ΠΑΟΚ γενικότερα, καθώς ήταν στις διοικήσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ επί προεδρίας των Ζαγοράκη και Βρύζα. Πέρυσι τέτοιο καιρό δεν υπήρχε ούτε διοίκηση, ούτε παίκτες, ούτε προπονητές. Γίναμε διοίκηση στις 11 Σεπτεμβρίου και το πρωτάθλημα άρχιζε στις 29 Σεπτεμβρίου. Φέτος, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά,  καθώς η ομάδα είναι στην 17η μέρα της προετοιμασίας. Είμαστε από τις λίγες ομάδες της Basket League που στηρίζονται στα εισιτήρια και φέτος δεν μας ευνοεί η συγκυρία λόγω του κορονοϊού.

tx.jpg

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε τον λόγο το μέλος του ΔΣ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Θανάσης Χατζόπουλος: «Όπως είπε και ο Πρόεδρος, μετά την περσινή καταστροφική χρονιά, που ακολούθησε και ο κορονοϊός, η φετινή προβλεπόταν ακόμα χειρότερη. Παρ’όλα αυτά δεν μπορούσα μέσα στην καρδιά μου να αφήσω αυτή την ομάδα να καταρρεύσει. Για αυτόν τον λόγο αποφάσισα μαζί με τον Πρόεδρο και τον κύριο Τριλυράκη να κάνουμε μια προσπάθεια για να σώσουμε αυτή την ομάδα, η οποία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Αυτή η προσπάθεια για να πετύχει, χρειάζεται τη συσπείρωση όλου του κόσμου του ΠΑΟΚ, από τον πιο απλό φίλαθλο, μέχρι τους παράγοντες που περιτριγυρίζουν τον ΠΑΟΚ. Όπως είπε ο Πρόεδρος, στηριζόμαστε στον κόσμο μας και για αυτό αποφασίσαμε να βγάλουμε εισιτήρια διαρκείας, τα οποία ονομάσαμε διαρκείας στήριξης, καθώς λόγω του κορονοϊού δεν ξέρουμε αν θα επιτρέπεται ο κόσμος στα γήπεδα ή όχι. Μέχρι σήμερα έχουν κοπεί 250 διαρκείας και έχουν ξεκινήσει να δραστηριοποιούνται και οι σύνδεσμοι. Ο αριθμός μπορεί να είναι μικρός σαν νούμερο, ωστόσο  με την παρούσα κατάσταση καταλαβαίνω ότι και ο κόσμος μπορεί να είναι και λίγο διστακτικός. Ελπίζω, όμως, ότι ο κόσμος θα έρθει να στηρίξει την προσπάθειά μας. Ξεκινήσαμε σαν νέα διοίκηση χωρίς βοήθεια για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις. Μέχρι στιγμής έχουμε πληρώσει 253.000 ευρώ σε διάφορες υποχρεώσεις της ομάδας, ωστόσο δεν φτάνουν μόνο αυτά, γιατί οι υποχρεώσεις είναι πάρα πολλές. Έχουμε διακανονισμού με 37 παίκτες και αν συμπεριλάβουμε παλιούς προπονητές και μάνατζερ, ο αριθμός αυξάνεται στους 47. Θα χρειαστούμε βοήθεια από όποιον θέλει αυτή την ομάδα να συνεχίζει στην κατηγορία. Έχουμε καταθέσει τον φάκελο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Είμαστε η τρίτη ομάδα που το έχει κάνει αυτό, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.

vt.jpg

Στη συνέχεια μίλησε το μέλος του ΔΣ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Βασίλης Τριλυράκης: «Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Θανάση Χατζόπουλου, ο οποίος είναι αδερφικός φίλος για να βοηθήσω κι εγώ στην προσπάθεια που κάνει ο ίδιος να επαναφέρει το τμήμα σε καλύτερες μέρες. Ο δικός μου ο ρόλος είναι στην οργάνωση των γραφείων. Δεν έχω σχέση με το μπασκετικό κομμάτι. Προσπαθούμε να οργανώσουμε το τμήμα και έχουμε νέο Εμπορικό Διευθυντή τον Ηλία Πετρόγιαννη, έχουμε Προϊστάμενη Marketing την Ναστάζια Μαγουλά, έχουμε την Κατερίνα Γιαννακοπούλου στη νομική υπηρεσία και έχουμε νέο οικονομικό διευθυντή τον Χρήστο Δάνη. Γίνεται μια προσπάθεια να λειτουργήσει η ΚΑΕ ΠΑΟΚ σαν μια κανονική Ανώνυμη Εταιρία. Τα προβλήματα είναι πολλά και το μεγαλύτερο είναι τα έσοδα, με την κατάσταση να είναι πρωτόγνωρη λόγω της πανδημίας. Δεν υπάρχουν χορηγίες, δεν υπάρχει το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Προσπαθούμε να έχουμε τη βοήθεια της οικογένειας Σαββίδη, θα σας μιλήσει και ο κύριος Χατζόπουλος για αυτό πιο αναλυτικά».

petrogiannis.jpg

Επόμενος μίλησε ο νέος Εμπορικός Διευθυντής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Ηλίας Πετρόγιαννης: «Είναι μια δύσκολη προσπάθεια. Η αγορά είναι πολύ δύσκολη. Πιστεύω ότι με τη σωστή οργάνωση θα καταφέρουμε να δώσουμε αξία στο προϊόν, ξεκινώντας από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, έτσι ώστε να διαμορφώσει μια εμπορική αξία για οποιονδήποτε έρθει να ενταχθεί επενδυτικά γύρω από την ομάδα. Φέτος υιοθετήσαμε ένα μότο το “PAOK4EVER”. Αυτή η πρόταση είναι η κινητήριος δύναμη για να βγούμε στην αγορά. Είναι κάτι που πιστεύουμε και νομίζω ότι στην πορεία όλα θα τα βρούμε».

gm13.jpg

Στη συνέχεια, μίλησε ο νέος team manager της ομάδας, Μιχάλης Γιαννακίδης: «Παρά τα προβλήματα, είναι ευτυχία για την ομάδα, τον προπονητή και τον team manager και γενικά για όλους τους εμπλεκόμενους, να γνωρίζουν το μπάτζετ από τις 10 Ιουλίου και από τις 17 Αυγούστου η  ομάδα να έχει καταφέρει να ξεκινήσει προετοιμασία. Ελπίζω να έχουμε όλοι φέτος μια καλή χρονιά. Αυτό που ελπίζω εγώ, επειδή τα έχω ζήσει και ως παίκτης, είναι όταν λήξει αυτή η κατάσταση με τον κορονοϊό, να έχουμε στο γήπεδο τον κόσμο δίπλα μας και κοντά μας»

Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους:

Για τη βοήθεια που χρειάζεται η ομάδα:

Χατζόπουλος: «Η βοήθεια που χρειάζεται η ομάδα είναι κυρίως οικονομική για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Όπως έχετε δει το αγωνιστικό κομμάτι έχει στελεχωθεί, εκεί λειτουργήσαμε πολύ γρήγορα, σε σημείο που κάποιοι απόρησαν. Όλοι αυτοί διακανονισμοί που λέμε, μέχρι τώρα έχουν πληρωθεί οι προκαταβολές, οι διακανονισμοί τραβάνε για κάποιους μήνες. Κάθε μήνα θα χρειάζονται κάποια χρήματα για να πληρώνονται οι δόσεις της Εφορίας, του ΕΦΚΑ και γενικά όλες οι υποχρεώσεις μας. Οι συμφωνίες, για παράδειγμα, που έγιναν με τη FIBA, για τους παίκτες που πήγαν στα BAT, αν δεν τηρηθούν, θα γυρίσουμε στο αρχικό ποσό και θα υπάρχουν και ban για την ομάδα. Όποιος έχει την όρεξη και τη θέληση να βοηθήσει την προσπάθεια για να μείνει ο ΠΑΟΚ ζωντανός, μπορεί να βοηθήσει. Δεν υπάρχουν ονόματα, υπάρχει ο κόσμος του ΠΑΟΚ, τον οποίο περιμένουμε να ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας».

Για τη βοήθεια που περιμένει από τους κύριους Σαββίδη και Αμοιρίδη:

Χατζόπουλος: «Με τον κύριο Αμοιρίδη έχουμε έρθει ήδη σε συμφωνία. Είναι δίπλα μας. Με την πλευρά του Σαββίδη είμαστε σε συζητήσεις, εκκρεμεί μια συνάντηση, η οποία λόγω του κορονοϊού είναι λίγο δύσκολο να οργανωθεί. Προφανώς θα γίνει κάποια τηλεδιάσκεψη. Είμαστε σε συζητήσεις για να δούμε αν και εφόσον θέλουν να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια».

Για το τηλεοπτικό συμβόλαιο:

Χατζόπουλος: «Περιμένουμε τις εξελίξεις από τον ΕΣΑΚΕ για την κεντρική διαχείριση και από το PAOK TV. Αυτό που θα μετρήσει είναι ποιο θα είναι το συμφέρον της ομάδας, που θα έχει το μεγαλύτερο έσοδο η ομάδα.

Για το ποσό που προβλέπεται για να βγει η σεζόν:

Χατζόπουλος: «Για τη λειτουργία της ομάδας, ο προϋπολογισμός είναι περίπου 1.2 εκατομμύρια ευρώ. Οι συνολικές επαφές έφτανα περίπου στο 1 εκατομμύριο ευρώ. Για τους διακανονισμούς  που αφορούν τη φετινή χρονιά, καθώς υπάρχουν και κάποιοι που θα τρέξουν σε βάθος ενάμιση χρόνου, υπολογίζουμε ότι χρειάζονται περίπου 700-800 χιλιάδες ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι για να βγει γ χρονιά, χρειάζονται έσοδα περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ. Καταλαβαίνω ότι η συγκυρία είναι πολύ δύσκολη για να επιτευχθεί αυτό και εκεί θα χρειαστεί η συμβολή της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.  Στο μυαλό μας έχουμε και την Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία δεν θα είναι σαν τις προηγούμενες που ξεκινούσα από τις 30 χιλιάδες ευρώ, αλλά θα έχει την ελάχιστη δυνατή τιμή. Κατά την γνώμη μου, για να σωθεί ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μάζα και κόσμο. Από ό,τι μάθαμε, η  ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν θα βγάλει εισιτήρια διαρκείας, οπότε περιμένουμε τους χιλιάδες που έπαιρναν εισιτήρια στην Τούμπα να μας βοηθήσουν. Η πρώτη χρονιά είναι η πιο κρίσιμη. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ήταν ένα αφερέγγυο σωματείο, όπου πολλοί παίκτες μας αντιμετώπιζαν με επιφυλακτικότητα. Αυτό προσπαθούμε να το αντιστρέψουμε. Να δει ο κόσμος γύρω γύρω ότι γινόμαστε φερέγγυοι. Ο ΠΑΟΚ είναι τεράστιο σωματείο με τεράστια δημοφιλία, είναι ένα τεράστιο brand name. Πάνω κάτω ήξερα που μπλέκω, είμαι εδώ και χρόνια κοντά στην ομάδα. Δεν είμαι αφελής ή ουρανοκατέβατος. Απλά πιστεύω πάρα πολύ στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Μόνο ο κόσμος έχει σώσει τον ΠΑΟΚ στο παρελθόν και μπορεί να τον σώσει και τώρα».

Για τον λόγο αποφάσισε να εμπλακεί τώρα στα διοικητικά της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και όχι παλιότερα:

Χατζόπουλος: «Στον κάθε άνθρωπο υπάρχει και ο παράγοντας προσωπική ζωή. Η οικογένεια μου έχει μια επιχείρηση, η οποία απαιτεί πάρα πολύ προσωπικό χρόνο για τη διοίκησή της. Επειδή τα προηγούμενα χρόνια κάναμε μεγάλες επενδύσεις, δεν υπήρχε χρόνος. Φέτος δεν μου περισσεύει ο χρόνος, απλά τον δημιουργώ γιατί με την κατάσταση που είδα πέρυσι, αν το αφήναμε και φέτος, σας το υπογράφω ότι η ΚΑΕ ΠΑΟΚ δεν θα υπήρχε. Είμαι τόσο σίγουρος ότι αν δεν έμπαινα και φέτος, ΠΑΟΚ δεν θα υπήρχε. Πείτε μου εσείς ποιος θα έμπαινε να σώσεις τον ΠΑΟΚ. Όλοι κοιτάζουν, αλλάζουν δρόμο και τρέχουν. Ένας άλλος λόγος είναι ότι έχω μάθει στα δύσκολα, με εξιτάρουν τα δύσκολα».

Καρακούσης: «Για αυτό λέω παντού ότι η ΚΑΕ ΠΑΟΚ είναι τυχερή που ασχολήθηκαν οι κύριοι Χατζόπουλος και Τριλυράκης».

Τριλυράκης: «Να συμπληρώσω απλά ότι ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Δεν είναι Ιβάν Σαββίδης ο Χατζόπουλος. Είναι ένα πολύ μεγάλο μέγεθος για την πόλη μας. Χρειαζόμαστε, όμως όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ δίπλα μας. Αν βοηθήσουμε λίγο ο καθένας μας θα έχουμε ένα μέγεθος σαν του Ιβάν Σαββίδη. Ο Χατζόπουλος είναι μπροστάρης, αλλά πρέπει να βοηθήσουμε όλοι»

Χατζόπουλος: «Αν στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, ενάμιση εκατομμύριο οπαδοί του ΠΑΟΚ βάλουν από 3 ευρώ, τότε ο ΠΑΟΚ έχει ξεχρεώσει. Αφήστε τι λένε τα νούμερα. Αν είχαμε τώρα μια ρευστότητα, τότε στις συμφωνίες που κάναμε, τα χρέη θα είχαν μειωθεί κατά πολύ. Για μένα είναι ο λαός. Τον κύριο Σαββίδη τον έχουμε τρελάνει, έχει βοηθήσει τον ΠΑΟΚ όσο κανείς άλλος. Είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθήσει ξανά, γιατί αυτός ο άνθρωπος είναι θεόσταλτος, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να δείξει και ο ΠΑΟΚ μια ευγνωμοσύνη σε αυτόν τον άνθρωπο. Νομίζω ότι αυτός είναι ο πιο σωστός τρόπος για να του πούμε ένα ευχαριστώ, όχι μόνο να πηγαίνουμε να ζητάμε»

Για το αν το δικό του παράδειγμα μπορεί να αποτελέσει οδηγό για άλλους ανθρώπους:

«Πάντα από τον έναν, οι πολλοί είναι πιο δυνατοί. Μόνος μου δεν μπορώ να κάνω κάτι. Μπορώ να φτάσω μέχρι ένα σημείο. Από εκεί και πέρα και ο χορηγός που με ρωτάτε για να έρθει θα πρέπει να δει μια ενεργοποίηση. Να δει μια ομάδα που λειτουργεί σωστά, που είναι όλοι ενωμένοι και όχι να βρίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να ξεκατινιάζονται. Αν καταφέρουμε να έχουμε μια κινητοποίηση, θα έχουμε επιτυχία και στο χορηγικό κομμάτι».

Για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου:

«Παλαιότερα είχα ανακατευτεί και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Πάντα πίστευα ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να ανήκει στον λαό του, να έχει όλος ο κόσμος μετοχές, για αυτό είχα πάρει κι εγώ κάποιες όταν έγινε η Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου. Έβλεπα κόσμο να συμμετέχει με το υστέρημά του και μου έδινε δύναμη. Αυτό μου δίνει ελπίδα ότι μπορεί να γίνει και στην ΚΑΕ, να γίνει ο κόσμος μέτοχος σε αυτή την προσπάθεια».

Για το αν υπάρχουν πόλοι αποφάσεων, όπως είχε ειπωθεί από ανθρώπους προηγούμενη διοίκησης και για το αν οι αποφάσεις προέρχονται αποκλειστικά από τα γραφεία του γηπέδου:

Χατζόπουλος: «Ναι φυσικά. Εννοείται ότι προέρχονται από τα γραφεία του γηπέδου. Δεν θα δεχόμουν ως άνθρωπος κάτι διαφορετικό. Όταν μπαίνεις να διοικήσεις μια εταιρία, δεν υπάρχει δημοκρατία, μοναρχία υπάρχει. Ένας αποφασίζει και αυτός πληρώνει και τις αποφάσεις. Ακούει γνώμες, αλλά αυτός παίρνει την απόφαση. Όσο θα είμαι εγώ εδώ, εγώ θα παίρνω την απόφαση. Ό,τι γίνεται στην ομάδα, ό,τι αποφασίζεται θα γίνεται βγαίνει μέσα από αυτό το Συμβούλιο».

Για το αν βλέπει το ενδεχόμενο να γίνει ο νέος ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

Χατζόπουλος: «Όχι, όχι. Ο νέος ιδιοκτήτης της ομάδας θα πρέπει να είναι κάποιος άνθρωπος της οικονομικής επιφάνειας του Ιβάν Σαββίδη ή τουλάχιστον να έχει την οικονομική ευχέρεια για κάτι μεγαλύτερο. Εγώ δεν έχω τη δυνατότητα. Το όραμα μου είναι σε πρώτη φάση να επιβιώσει η ομάδα, να μη χαθεί. Αν καταφέρουμε να ξεχρεώσουμε την ομάδα, θα είναι η ευχαρίστηση της ψυχής μου. Να έρχομαι να βλέπω τον ΠΑΟΚ μου. Αυτό θέλω μόνο».

Για τη συνεργασία με τον κύριο Αμοιρίδη:

Χατζόπουλος: «Ο κύριος Αμοιρίδης, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα συνεχίσει να είναι χορηγός της ομάδας. Είναι από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος, που στάθηκε κοντά στην ομάδα και στην προσπάθεια που κάνουμε»

Αν υπάρχει plan b σε περίπτωση που δεν βοηθήσει ο κόσμος στον βαθμό που περιμένει:

Χατζόπουλος: «Δεν υπάρχει plan b. Αν δεν υπάρχουν έσοδα, δεν θα μπορούμε να υπάρχουμε. Είναι τόσα πολλά τα χρέη, που ειδικά τώρα που έχουμε αρχίσει να πληρώνουμε κάποιους, έχουν πέσει όλα σαν τα «κοράκια» και ζητάνε να πληρωθούν σήμερα. Αυτό το σήμερα απαιτεί κάποια εκατομμύρια, τα οποία ο μόνος τρόπος που μπορούν να βρεθούν είναι μέσα από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου».

Για το τι ομάδα θα δούμε φέτος:

Γιαννακίδης: «Φέτος η ομάδα θα παίξει γρήγορο μπάσκετ με πολλά transitions και πιστεύω ότι θα είμαστε και πολύ δυνατοί στην άμυνα. Είχαμε την χαρά να ξεκινήσουμε νωρίς, καθώς όλοι οι παίκτες ήρθαν νωρίς και θεωρώ ότι όλα θα πάνε πολύ καλά. Θέλουμε η φετινή χρονιά να μην είναι όπως η περσινή, να μην κινδυνεύει, δηλαδή, η ομάδα να υποβιβαστεί. Αν καταφέρουμε στο τέλος να μειώσουμε σε ένα ποσοστό το χρέος και πετύχουμε και τον στόχο μας, τότε τη νέα χρονιά θα μιλήσουμε διαφορετικά».

ΧΟΡΗΓΟΙ
Back to Top