ΠΑΟΚ B.C.

ΚΑΕ ΠΑΟΚ Official Web Site

Χαραλαμπίδης: «Μεγάλο το κίνητρο της πρόκρισης»


10/03/2018


Οι αγώνες του ΠΑΟΚ με την Pinar Karsiyaka μοιάζουν με… συνήθεια τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ειδικά όσον αφορά τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων στη Σμύρνη, καθώς από τον Οκτώβριο του 2014, ο ΠΑΟΚ κάθε χρόνο ταξιδεύει στη Σμύρνη. Το ίδιο θα κάνει και φέτος, για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν, έστω κι αν καθυστέρησε λίγο.

 

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης, ήταν μέσα στο γήπεδο της Karsiyaka σε εκείνο το σπουδαίο παιχνίδι τον Οκτώβριο του 2014. Είχε μάλιστα καθοριστική συμβολή στη νίκη που πέτυχε ο ΠΑΟΚ στη δεύτερη παράταση και καθώς ετοιμάζεται να επιστρέψει τώρα, με διαφορετική όμως ιδιότητα, έχει σίγουρα να θυμηθεί και να πει πολλά.

 

«Ουσιαστικά έχουμε να διαχειριστούμε δύο πράγματα. Το ένα είναι το καθαρά τακτικό και προπονητικό και το άλλο είναι η διαχείριση της ατμόσφαιρας που θα αντιμετωπίσουμε στη Σμύρνη, γιατί είναι ένα γήπεδο που εάν δεν είσαι προσεκτικός και προσηλωμένος μπορεί να σε αποσυντονίσει. Αυτό είναι ένα σημείο το οποίο πρέπει να διαχειριστούμε ως ομάδα, αλλά και ο κάθε ένας ξεχωριστά», λέει ο Κώστας Χαραλαμπίδης και συνεχίζει: «Έχουμε μιλήσει ήδη με αρκετά παιδιά. Υπάρχουν και αυτοί που ξέρουν, γιατί έχουν παίξει, όπως ο Βαγγέλης και ο Απόλλωνας. Προσπαθούμε να τους προϊδεάσουμε για αυτό που θα συναντήσουν, αλλά όλα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας για αυτό το παιχνίδι».

 

Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στη Σμύρνη, έχοντας το προβάδισμα που του έδωσε η νίκη του με 6 πόντους και όπως υποστηρίζει ο Κώστας Χαραλαμπίδης… «Ο βασικός μας στόχος ήταν να καταφέρουμε να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι και το πετύχαμε. Το ότι φτάσαμε να κερδίζουμε μέχρι και με 19 πόντους διαφορά και το κάναμε παίζοντας αρκετά έξυπνα, ήταν ένα σημείο που μας αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση, γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει με μεγαλύτερη διαφορά. Η Karsiyaka είναι μία ομάδα που με τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται, μπορεί να ανατρέψει διαφορές που είναι σε βάρος της, αλλά μπορεί να συμβεί και ακριβώς το αντίθετο, να χάσει μία διαφορά κι όλα αυτά πρέπει να τα έχουμε υπόψη μας για το δεύτερο παιχνίδι».

 

Όσον αφορά το σκεπτικό με το οποίο θα πάει ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο παιχνίδι στην Τουρκία; «Θα πάμε για να κερδίσουμε. Η Karsiyaka είναι καλή ομάδα, αλλά δεν πρέπει να μας φοβίζει. Η δύναμή της είναι στους Αμερικανούς παίκτες, αλλά έχει αρκετά τρωτά σημεία, τα περισσότερα εκ των οποίων τα αναδείξαμε στο πρώτο παιχνίδι και αυτό πρέπει να κάνουμε στη Σμύρνη. Είναι καλό που μένει η προσοχή μας μόνο σε αυτό το παιχνίδι, ωστόσο θα είναι πολύ σημαντικό να μην παρουσιάσουμε ξανά το κακό τρίλεπτο που είχαμε στο παιχνίδι που έγινε στην έδρα μας, γιατί στη Σμύρνη θα μας στοιχίσει περισσότερο. Για αυτό και θα πρέπει να πάμε με το αρχικό μας πλάνο το οποίο εφαρμόσαμε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και να διορθώσουμε κάποια πράγματα που μας στοίχισαν στη διάρκεια του αγώνα και ιδιαίτερα στο τέλος. Αν το κάνουμε θα έχουμε μεγάλες πιθανότητες για να περάσουμε», τονίζει ο Κώστας Χαραλαμπίδης και χωρίς δεύτερη σκέψη εκφράζει την μεγάλη επιθυμία που υπάρχει σε όλη την ομάδα για την πρόκριση: «Είναι πάντα μεγάλο το κίνητρο όταν παίζεις στην Ευρώπη, γίνεται ακόμη μεγαλύτερο όταν μιλάμε για νοκ άουτ αγώνες. Και για μας θα είναι πολύ σημαντικό να καταφέρουμε να φτάσουμε στους 8 της διοργάνωσης».

« Επιστροφή


PAOK BC STORE
BETSHOP Basket League
SOFTCOM