master970x200.

ΠΑΟΚ mateco
ΠΑΟΚ mateco
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

PAOK Sports Arena
30/03/2024, 18:00
VS

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ CARNA
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ CARNA

banner loyalty card 1000x200

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τακιανός:« Με την σημερινή εμφάνιση κάναμε ένα βήμα μπροστά»

Μετά το τέλος του αγώνα απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών, ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco Φώτης Τακιανός και στο αρχικό του σχόλιο τόνισε: …

«Θα ξεκινήσω την τοποθέτηση μου από εκεί που σταμάτησα την τελευταία φορά. Τον τελευταίο μήνα προσπαθούμε μέσα από διάφορα και πολλά προβλήματα να ξαναβρούμε τον αγωνιστικό μας ρυθμό. Δεν είναι εύκολη διαδικασία καθώς παλεύουμε και προσπαθούμε κάθε μέρα. Ξέρουμε ότι η ομάδα δεν έκανε τις εμφανίσεις που αρμόζει ούτε στο όνομα της, ούτε στην δυναμική που έχει δείξει μέχρι στιγμής. Είναι αντιληπτό και για αυτό γίνονται προσπάθειες έτσι ώστε να επανέλθουμε στις εμφανίσεις που είχαμε νωρίτερα στη σεζόν. Στο σημερινό παιχνίδι μας βοήθησαν πολύ οι νεοφερμένοι παίκτες που ενσωματώθηκαν στην ομάδα και είναι μια διαδικασία που προσπαθούμε να κάνουμε από τον Σεπτέμβριο μέχρι τέλη Ιανουαρίου. Με την σημερινή εμφάνιση κάναμε ένα βήμα μπροστά. Δείξαμε ότι ελέγχουμε το παιχνίδι σε όλη τη διάρκεια, κυρίως μέσα από την επιθετική μας παραγωγικότητα. Αμυντικά, στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί, στο δεύτερο είχαμε κάποιες ολιγωρίες, ειδικά στην pick nroll άμυνα μας. Μας περιμένει δύσκολη συνέχεια μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου. Εύχομαι να είμαστε υγιείς. Με ένα παιχνίδι την εβδομάδα, θα έχουμε χρόνο να προπονηθούμε και να φτάσουμε στα επιθυμητά επίπεδα ενέργειας. Πιστεύω ότι στην συνέχεια θα κάνουμε βήματα μπροστά».

Για τους αιφνιδιασμούς που έβγαλε η ομάδα σήμερα με Fridriksson και Townes είπε…«Προσπαθούμε να πάρουμε και να βάλουμε στην ομάδα, ό,τι φέρνουν. Ο Townes έχει ενέργεια, αλτικότητα και μπορεί να είναι αποτελεσματικός στο ανοιχτό γήπεδο, άρα είναι κάτι που θα προσπαθήσουμε να ενσωματώσουμε».

Σχετικά με το ότι η ομάδα μας έλεγξε τους guard του Απόλλωνα και για την αστοχία μακριά στο καλάθι… «Η ομαδική τακτική στήνεται πάντα με προτεραιότητα. Δεν γίνεται να τα σταματήσεις αυτά. Δώσαμε έμφαση στο περιφερειακό παιχνίδι του Απόλλωνα. Είναι μια διαδικασία που δεν είναι εύκολη αλλά γενικά έχει θετικό πρόσημο. Σχετικά με το τι κάνουμε έξω από την γραμμή του τριπόντου, είναι κάτι που ήδη δουλεύουμε. Πετύχαμε 85 πόντους χωρίς να είμαστε εύστοχοι στα τρίποντα».

Σε ερώτηση αναφορικά με τις δύο πολύ σημαντικές αναμετρήσεις που έρχονται με τον Άρη απάντησε: «Το ζητούμενο είναι να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται σωματικά και πνευματικά. Αν είμαστε υγιείς και δουλέψουμε όπως πρέπει έχοντας ενσωματωμένους και τους δύο νέους παίκτες, θα έχουμε σίγουρα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Η πνευματική δύναμη των παικτών εξαρτάται από τους ίδιους. Είναι θέμα αυτοπεποίθησης, να νιώσουν όλοι άνετα μέσα στο σύνολο».

Όταν ρωτήθηκε για την λογική του παιχνιδιού του Cecil Williams, είπε… «Καταρχάς ας ξεκινήσουμε από το βασικό. Είναι τέλη Ιανουαρίου και η αγορά είναι συγκεκριμένη. Ψάχναμε ένα παιδί με ενέργεια και ταχύτητα. Όχι τόσο στα τρεξίματα, που τα έχει αλλά κυρίως στην θέση «3». Έδειξε ότι πήρε σωστές αποφάσεις. Θέλαμε να έχουμε ένα δυνατό παιδί, με δυνατότητα να αντιμετωπίζει βαριά 3άρια στην θέση του αλλά και με small ball να τον έχουμε σε θέση «4».

Σχετικά με την απόδοση του Harrison στο σημερινό παιχνίδι:
«Είναι αυτονόητο ότι ήταν σε πολύ κακή ημέρα. Δεν απέδωσε το αναμενόμενο και για αυτό χρησιμοποιήθηκαν οι υπόλοιποι στην θέση του. Θεωρώ πως είναι σε μια περίοδο που δεν αντιστοιχεί στην ικανότητα του. Μας απασχολεί, αλλά δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Θα ψάξουμε να βρούμε τρόπο για να μπορέσει να αποδώσει τα αναμενόμενα».

Τέλος, για την απόφαση να μείνει ο Gilmore εκτός παιχνιδιού ως 7ος ξένος, είπε… «Έχουμε επτά ξένους και πρέπει να μένει πάντα ένας έξω. Κάθε φορά θα αποφασίζεται αυτό βάσει τακτικής και ανάγκης».

Από την άλλη, ο assistant coach του Απόλλωνα Πατρών Κώστας Τζαμάκος ανέφερε: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ. Πρέπει να προετοιμαστούμε για τον επόμενο αγώνα και συνεχίζουμε τη μάχη για την παραμονή μας. Ήρθαμε εδώ με 9 άτομα και χάσαμε στο δεύτερο λεπτό τον Bibs από θλάση. Έπρεπε κάποια παιδιά να πάρουν περισσότερο χρόνο. Δεν βγήκε το παιχνίδι για τον Coleman. Ξέρουμε την ποιότητα που έχει και περιμένουμε να τη βγάλει στα επόμενα. Είμαστε στην αγορά για παίκτη».

ΟΜΑΔΑ
ΧΟΡΗΓΟΙ
Back to Top