ΠΑΟΚ B.C.

ΚΑΕ ΠΑΟΚ Official Web Site

Παπαθεοδώρου: «Δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι»


12/12/2017


Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου που βρέθηκαν στο “PAOK Sports Arena” για την media day εν όψει του αγώνα με την MHP Riesen Ludwigsburg για την 8η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Basketball Champions League.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ στάθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γερμανικής ομάδας, τα οποία καθιστούν πολύ δύσκολο τον αυριανό αγώνα, ενώ τόνισε πώς όλα τα εντός έδρας παιχνίδια που απομένουν είναι κομβικά για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Παπαθεοδώρου:

«Παίζουμε με μια ομάδα η οποία σε όλη την πορεία της ως τώρα σε Γερμανία και Basketball Champions League έχει κάνει εξαιρετική πορεία, καθώς έχει 20 νίκες και 3 ήττες. Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο για εμάς, καθώς η MHP Riesen Ludwigsburg έχει κάποια χαρακτηριστικά που δεν συναντάς εύκολα, ακόμα και σε ομάδες υψηλότερου επιπέδου. Η ενέργεια η αθλητικό ήτα και το μαχητικό πνεύμα, της έχουν δώσει τη δυνατότητα να κάνει αυτή την πορεία μέχρι τώρα. Είναι ένα δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι για εμάς και θα πρέπει να καταβάλλουμε  πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να το κερδίσουμε.

Είναι δεδομένο ότι θα πρέπει αντιπαρατάξουμε ενέργεια και μαχητικότητα και ταυτόχρονα να συνδυάσουμε το κομμάτι της τακτικής που θα παίξει κι αυτό σημαντικό ρόλο. Νομίζω, όμως, ότι η θέληση θα είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό για το αυριανό παιχνίδι. Πρέπει να ματσάρουμε τη δυναμική τους και ταυτόχρονο με μια διαφορετική τακτική προσέγγιση που θέλουμε να δώσουμε στο παιχνίδι να διεκδικήσουμε τη νίκη.

 

Για την διαφορά παραγωγικότητας στα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια της MHP Riesen Ludwigsburg: «Είναι μια ομάδα που στηρίζεται στην ενέργεια και στον ενθουσιασμό, οπότε όταν παίζουν στο γήπεδο τους έχουν περισσότερα εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πιέζουν πολύ παραπάνω σε όλο το γήπεδο. Είναι μια ομάδα που όταν αποφασίσει να πιέσει πραγματικά δημιουργεί τεράστια προβλήματα στον αντίπαλο. Όλα αυτά τα κάνεις με μεγαλύτερη άνεση όταν αγωνίζεσαι στο γήπεδο σου, οπότε αυτή είναι μια εξήγηση για τη μεγάλη διαφορά στο σκοράρισμα τους».

 

Για το αν η ομάδα έχει επιπλέον άγχος λόγω του ότι τα περιθώρια για την πρόκριση έχουν στενέψει: «Άγχος υπάρχει σε κάθε παιχνίδι για εμάς σε Ελλάδα και Ευρώπη, καθώς έχουμε στόχους και θέλουμε να πετύχουμε πράγματα. Είναι δεδομένο ότι το αυριανό παιχνίδι, αλλά και κάθε εντός έδρας παιχνίδι που ακολουθεί στο Basketball Champions League είναι κομβικό και κάθε νίκη μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τις πιθανότητές μας να περάσουμε στην επόμενη φάση. Αυτή την στιγμή, θεωρώ ότι υπάρχει καλή διάθεση και αισιοδοξία στην ομάδα, τα οποία όμως, δεν είναι αρκετά για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».

 

Για την κατάσταση του Ousman Krubally: «Πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος αύριο να μας βοηθήσει».

Για το αν το αυριανό παιχνίδι είναι μια ευκαιρία να τεστάρει ο ΠΑΟΚ τις δυνάμεις του: «Γενικά το πρόγραμμα που έχουμε τις επόμενες εβδομάδες είναι δύσκολο. Θα πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να έρθουν τα αποτελέσματα. Κάθε παιχνίδι, από την στιγμή που η ομάδα μας είναι πλήρης και σε καλό επίπεδο, θα είναι οδηγός για εμάς για να δούμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε».

Για τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Brandon Triche: «Η ομάδα  έχει αυτή την στιγμή 12 παίκτες και 3 παιδιά που μένουν εκτός δωδεκάδας. Έχουμε συζητήσει μαζί τους ότι πρέπει να είναι έτοιμοι γιατί θέλουμε τη βοήθεια τους. Ο Βασίλης είναι σε ανοδική πορεία και σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που ήταν. Δεν είναι 100% έτοιμος, καθώς του λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός, αλλά είναι ένας παίκτης που από την στιγμή που βρίσκεται στην 12άδα, είναι έτοιμος να μας βοηθήσει. Περιμένουμε από αυτόν να κάνει πράγματα που θα ανεβάσουν την ποιότητα της ομάδας. Το ίδιο ισχύει και για τον Brandon Triche. Είναι ένα παιδί που παίζει λιγότερο από άλλους παίκτες, αλλά είναι στο rotation και ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, παίζει περισσότερο ή λιγότερο».

« Επιστροφή


PAOK BC STORE
BETSHOP Basket League
SOFTCOM