ΠΑΟΚ B.C.

ΚΑΕ ΠΑΟΚ Official Web Site

Παπαθεοδώρου: «Κάθε μέρα που περνάει, είναι κέρδος για εμάς»


05/12/2017


Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Ventspils για την 7η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Basketball Champions League, αλλά και για την γενικότερη πορεία του ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα της σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Παπαθεοδώρου:

«Ήταν μία μεγάλη νίκη για εμάς σήμερα. Χάσαμε πολλά ριμπάουντ στο ξεκίνημα και για αυτόν τον λόγο δυσκολευτήκαμε να ακολουθήσουμε τον ρυθμό. Στο τρίτο δεκάλεπτο ξεκινήσαμε να παίζουμε πιο σκληρά, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι και αυτός ήταν ο λόγος που άλλαξε το παιχνίδι».

Για την κακή αμυντική εικόνα της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο: «Ακόμα και στα τελευταία παιχνίδια που έχουμε κερδίσει, δεν ξεκινάμε με τον τρόπο που θέλουμε στα παιχνίδια. Το είχαμε συζητήσει πριν τον αγώνα ότι η Ventspils είναι μια σκληρή ομάδα που πάει στο επιθετικό ριμπάουντ. Δεν είμαστε σε θέση να σπαταλάμε δεκάλεπτα ή ημίχρονα και να αναγκαζόμαστε να αλλάξουμε σε κάθε αγώνα τον ρυθμό του αγώνα. Πρέπει να το λύσουμε άμεσα για να μην μας στοιχίσει στη συνέχεια».

Για το αν έχει αλλάξει η ψυχολογία στην ομάδα: «Όλοι χρειαζόμαστε χρόνο. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί. Θεωρώ ότι λειτουργούμε καλύτερα σαν ομάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να ελέγχουμε το μεγαλύτερο μέρος των παιχνιδιών εντός και εκτός έδρας και σίγουρα η κάθε μέρα που περνάει για εμάς είναι κέρδος. Το ξεκίνημα της αγωνιστικής χρονιάς ήταν πάρα πολύ δύσκολο για όλους μας, καθώς κάποια αποτελέσματα μας επηρέασαν. Σας είχα πει όμως και πριν από ένα μήνα ότι επειδή αυτή η ομάδα είναι πολύ συσπειρωμένη, ήταν θέμα χρόνου να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Δεν έχουμε φτάσει που θέλουμε, αλλά αρχίζουμε να δημιουργούμε μια κατάσταση, εντός της ομάδας, που είναι πολύ δυνατή. Υπάρχει πίστη και εμπιστοσύνη και θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε μια ομάδα που θα έχει τέτοιο χαρακτήρα και τα παιχνίδια που κρίνονται στο τέλος θα τα διεκδικεί και θα τα κερδίζει».

Για τον Ousman Kubaly: Θεωρώ ότι η ομάδα μας έχει δείξει 3 πρόσωπα. Στην αρχή της προετοιμασίας, σε πάρα πολλά φιλικά παιχνίδια, η εικόνα της ομάδας ήταν καλή, όπως και αρκετών παικτών, συμπεριλαμβανομένου και του Ousman Krubally. Στην αρχή των επίσημων αγώνων, η εικόνα της ομάδας δεν ήταν καλή, όπως και τα αποτελέσματα, είχαμε πάρα πολλά προβλήματα. Η ομάδα έχει δημιουργηθεί χωρίς να έχουμε stars και έτσι πρέπει να υπάρχει καλή ομαδική λειτουργεία. Τώρα που η ομάδα άρχισε να λειτουργεί συλλογικά, φαίνονται καλύτερα και τα ατομικά χαρακτηριστικά των παικτών, όπως και του Krubally».

Για την εικόνα στον όμιλο: «Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος. Πρέπει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος κερδίζοντας τα πολύ σημαντικά εντός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν. Θέλουμε να είμαστε ζωντανοί στις τελευταίες αγωνιστικές και να διεκδικούμε την πρόκριση».

Για τους Triche και Klassen: «Ο Triche δεν έπαιξε για λόγους τακτικής. Τα επιθετικά ριμπάουντ τα χάναμε και με τον Klassen στο παρκέ, οπότε δεν υπήρχε λόγος να αλλάξουμε το σχήμα που μας έδωσε ρυθμό».

 

Ο προπονητής της Ventspils, Robert Stelmahers τόνισε: «Ήρθαμε στη Θεσσαλονίκη για να κερδίσουμε το παιχνίδι, αλλά δεν το καταφέραμε. Ο κόσμος που ήρθε στο γήπεδο ότι και οι δύο ομάδες ήταν καλά προετοιμασμένες για να πάρουν τη νίκη. Από κάποιο σημείο και μετά το παιχνίδι είχε πολύ γρήγορη εξέλιξη και για εμάς και για τον ΠΑΟΚ με αρκετές γρήγορες επιθέσεις. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ ήταν πιο τυχερός».

Για το τον λόγο που δεν τα κατάφερε η ομάδα του, παρά το γεγονός ότι πήρε πολλά επιθετικά ριμπάουντ: «Ίσως δεν είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση. Πήραμε κάποια επιθετικά ριμπάουντ, βγάλαμε μερικά ελεύθερα σουτ, αλλά δεν μπήκαν. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τους παίκτες μου, όταν χάνονται ελεύθερα σουτ».

« Επιστροφή


PAOK BC STORE
Εισιτήρια Διαρκείας 2018-2019
BETSHOP Basket League
SOFTCOM