ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φλεβαράκης: «Να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση»

Ο Κώστας Φλεβαράκης μίλησε με τους εκπροσώπους του Τύπου πριν από την πρώτη φετινή προπόνηση του ΠΑΟΚ στο “PAOK Sports Arena” και αναφέρθηκε στις δυσκολίες της φετινής χρονιάς, αλλά και στην ανάγκη για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ:

Για τη νέα χρονιά: «Καταρχάς ότι είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι και πάλι εδώ, σε αυτόν τον μεγάλο οργανισμό, που παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει παραμένει ένας μεγάλος σύλλογος. Αυτό νομίζω ότι είναι και το κλειδί για να ξεπεραστούν τα προβλήματα:  όταν ένας μεγάλος σύλλογος καταφέρνει να γνωρίζει στον κόσμο ποια είναι η πραγματική κατάσταση, και φυσικά όταν δουλεύουμε όλοι μαζί με τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση. Χωρίς την δύναμη του καθενός θεωρώ ότι η προσπάθεια μας είναι πιο δύσκολη, οπότε ξεκινάμε έχοντας επίγνωση των δύσκολων συνθηκών, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Και το λέω για ακόμα μια φορά χρειάζεται μεγάλη συσπείρωση».

Για τις προηγούμενες θητείες του στον ΠΑΟΚ: «Η σεζόν 2007-2008 ήταν πολύ δύσκολη κι εκείνη. Στο δικό μου το μυαλό θέλω να κρατώ και από εκείνη την περίοδο αλλά και από το πρώτο μου πέρασμα με τον τίτλο και τη συμμετοχή στους τελικούς, κάθε εμπειρία που είναι χρήσιμη για την επόμενη μέρα. Κάθε θητεία έχει τη δυσκολία της, αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να επικεντρωθούμε στη πραγματικότητα, να πάρουμε γρήγορες αποφάσεις, που είναι σίγουρα δύσκολο τόσο χρόνου όσο και λόγω οικονομικών δεδομένων».

Για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν: «Άμεση στελέχωση του ρόστερ, ώστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να έχουμε ένα μεγάλο κομμάτι αυτού στο γήπεδο. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε αυτή τη διαδικασία, περιμένουμε ακόμα και σήμερα κάποιες απαντήσεις, για να μπορούμε να ξεκινήσουμε την στελέχωση του ρόστερ. Πρέπει να δουλέψουμε και να φτάσουμε στο σημείο να σκεφτόμαστε την επόμενη προπόνηση και παιχνίδι με το παιχνίδι, χωρίς μακροπρόθεσμα σχέδια. Ο καθένας να δώσει ότι μπορεί».

Για τις συζητήσεις με παίκτες: «Οι Έλληνες που μπορούν να μας βοηθήσουν είναι λίγοι στην αγορά, εφόσον υπάρξει συμφωνία με αυτά τα παιδιά είναι θετικό το ότι θα έρθουν άμεσα. Έχουμε επικοινωνήσει μαζί τους και πρέπει να ξέρουν πως θα πρέπει να λειτουργήσει η ομάδα. Ήδη έχουμε κάνει κάποιες πρώτες επαφές και με ξένους και περιμένουμε απαντήσεις, θέλουμε παιδιά που έχουν κίνητρο να έρθουν να αγωνιστούν. Το κίνητρο και η αγάπη για την ομάδα είναι δύο πολύ σημαντικά στοιχεία στη φετινή μας προσπάθεια».

Για τους στόχους της ομάδας: «Ό,τι στόχο και να βάλουμε δεν είναι ρεαλιστικός, γιατί οι περισσότεροι αντίπαλοι έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τα ρόστερ, και εμείς είμαστε στο ξεκίνημα. Κάτι περισσότερο θα μπορούμε να πούμε μόλις ολοκληρωθεί και το δικό μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να φτιάξουμε την ομάδα και να λύσουμε όλα τα προβλήματα».

Για το αν είναι η δυσκολότερη αποστολή που αναλαμβάνει: «Είναι δεδομένο ότι είναι κάτι πολύ δύσκολο, αλλά ίσως βοηθάει το ότι το έχω ξανακάνει και σε προηγούμενες δουλειές μου. αυτές είναι οι συνθήκες, πρέπει να παλέψουμε ώστε να καταφέρουμε να βγάλουμε την σεζόν».

Για τη στήριξη που έχει ανάγκη η ομάδα: «Κάθε άνθρωπος της ομάδας είναι απαραίτητο να είναι δίπλα σε αυτή τη πορεία, η κοινή αγάπη όλων για τον ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι πάνω απ’ολα».

Για αυτά που θέλει να δείξει ο δικός του ΠΑΟΚ στο παρκέ: «Όταν δεν έχουμε ακόμα το ρόστερ, δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο. Σίγουρα θέλω η ομάδα να παίζει σύγχρονο και γρήγορο μπάσκετ, αλλά αυτό εξαρτάται από τα στοιχεία των παικτών που θα την στελεχώσουν. Αυτό που είναι δεδομένο ότι θα στηρίζεται στην ομαδικότητα».

Για τις απαιτήσεις της ομάδας σε Basket League και Basketball Champions League: «Ξέρουμε τις δυσκολίες που θα προκύψουν. Είναι πολύ δύσκολο να αγωνίζεσαι και στο BCL όταν είσαι σε αυτή την κατάσταση, αλλά παρά τις δυσκολίες, θα κοιτάξεις να δεις τα οφέλη από την παρουσία σου στην Ευρώπη, και από την άλλη να κοιτάξεις και τα αρνητικά ώστε να μην φθαρείς πολύ».

ΧΟΡΗΓΟΙ
Back to Top