ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Παπαθεοδώρου: «Παίξαμε ολοκληρωτικό μπάσκετ, αφήστε μας να χαρούμε αυτό που κάνουμε»

Για την πολύ καλή απόδοση του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με το Λαύριο για την 21η αγωνιστική της betshop Basket League, αλλά και το προβληματικό κομμάτι της διαιτησίας, μίλησε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα.

Αναλυτικά:

«Συγχαρητήρια σε όλους. Παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ. Είχαμε σωστή εκτέλεση και καλές αποφάσεις. Στο δεύτερο κομμάτι που θέλω να σταθώ είναι να συγχαρώ την ομάδα του Λαυρίου γιατί έχει επενδύσει σε νεαρούς παίκτες και έχει δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα απαιτητικό πρωτάθλημα. Παρόλο που κινδύνευσαν, δεν άλλαξαν το πλάνο τους. Έχει δώσει τα εφόδια να αναδείξουν το ταλέντο τους και αξίζουν συγχαρητήρια. Αυτά αξίζουν μεγάλης προβολής και είναι από τα σημαντικότερα κομμάτια που πρέπει να στεκόμαστε».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ φάνηκε να έχει σκαμπανεβάσματα:  «Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να παίζει 40 λεπτά σε έναν ρυθμό. Καμία ομάδα στην Ευρώπη δεν μπορεί να το κάνει. Έχουμε 99 πόντους, 23 ασίστ, 22 δίποντα και 10 τρίποντα. Παίξαμε ολοκληρωτικό μπάσκετ. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είχαμε σκαμπανεβάσματα. Δεν παίζουμε μόνοι μας».

Για το γεγονός ότι οι Phil Goss και William Hatcher έπαιξαν λίγο στο δεύτερο ημίχρονο: «Ήταν σε πολύ καλή μέρα ο Αντώνης Κόνιαρης σε άμυνα και επίθεση και ταυτόχρονα ο Θοδωρής Ζάρας ήταν πολύ καλός στις αποφάσεις του. Θεωρώ ότι όταν κάποια παιδιά είναι σε καλή μέρα πρέπει να παίρνουν και αυτό που τους αξίζει. Έχουμε ένα θέμα στη θέση «3» και παίζουμε πολύ ώρα με τον Milenko Tepic και σε σχέση με το σχήμα του αντιπάλου, συνθέτουν την εικόνα αυτή».

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο προσθήκης στη θέση «3»:  «Για να προκύψει πρέπει να αλλάξουν κάποια δεδομένα. Αν γίνει αυτό εμείς είμαστε έτοιμοι».

Για τη διαιτησία του αγώνα: «Σήμερα είχαμε ιδιαιτερότητα. Είχαμε πολύ κόσμο στο γήπεδο λόγω της «ημέρας ΠΑΟΚ-ημέρας μπάσκετ». Παίχτηκε πολύ ωραίο παιχνίδι μέχρι ένα σημείο και στη συνέχεια έγιναν  άλλοι πρωταγωνιστές. Δεν μπορούμε να το λύσουμε τώρα αυτό και σίγουρα δεν είναι ευθύνη του προπονητή και των παικτών. Δεν γίνεται να έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε 100 διαιτητές στην πρώτη κατηγορία. Δεν υπάρχει πουθενά στον πλανήτη αυτό το πράγμα.  Εγώ για να φτάσω στην πρώτη κατηγορία είχα μια διαδρομή 20 χρόνων! Πώς έχουν αξιολογηθεί αυτοί; Με ποιο κριτήριο; Με τι εμπειρία; Με άλλον τρόπο σφυρίζει ο ένας, με άλλον ο άλλος. Άλλο δίνουν αντιαθλητικό, άλλο όχι.

Μιλάμε για μεγάλο και σύνθετο πρόβλημα. Δεν μπορούν να το λύσουν άλλοι και άλλοι αυτό. Εμείς είμαστε εμπλεκόμενοι και πέσαμε πάλι στην ίδια παγίδα. Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε αλλά όταν τα βλέπουμε μέσα στα μάτια μας δεν γίνεται να μην αντιδράς. Τα λέμε και όταν κερδίζουμε.  Και μετά μας λένε ότι έχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Σας παρακαλώ πολύ δηλαδή… Αφήστε μας να χαρούμε αυτό που κάνουμε. Προσπαθούμε και δίνουμε την ψυχή μας για αυτό, έχουμε χίλια προβλήματα και δεν μας αφήνουν να χαρούμε. Τι άλλο να κάνουμε. Έλεος…»

ΧΟΡΗΓΟΙ
Back to Top