banner loyalty card 1000x200

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τακιανός: «Συγχαρητήρια στους παίκτες, τα έδωσαν όλα…»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco Φώτης Τακιανός, μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα με την Hapoel Jerusalem και την σπουδαία νίκη της ομάδας μας, τόνισε στο αρχικό του σχόλιο…
«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες για το μεγάλο βαθμό συγκέντρωσης και προσπάθειας που είχαν στη όλη τη διάρκεια του αγώνα. Τα έδωσαν όλα 40 λεπτά για να κερδίσουμε. Ακόμα και τις 2-3 φορές που πήραμε διαφορές και ξεφύγαμε στο σκορ, με έναν τέτοιο αντίπαλο με ποιότητα και εμπειρία, είναι πολύ δύσκολο να επιστρέφεις, όταν γύρισαν και ισοφάρισαν. Είπαμε ότι πρέπει να είμαστε συνεπείς σε τρία πράγματα. Στην άμυνα στον αντίπαλο, προσπαθήσαμε να μειώσουμε την παραγωγικότητα τους στο δίποντο. Προσπαθήσαμε σκληρά, ακολουθήσαμε την αμυντική μας τακτική και στο τέλος, τους σταματήσαμε με την άμυνα μας. Δεν ήταν μόνο τακτική εκεί, αλλά και η ψυχή και η καρδιά που άφησαν οι παίκτες μας στο γήπεδο».

Στη συνέχεια ο κόουτς Τακιανός αναφέρθηκε…

Στην εικόνα που έδειξε η ομάδα στην άμυνά της…

«Είναι κάτι που δουλεύουμε από την προετοιμασία. Το εμφανίζουμε όταν το απαιτεί η επιθετική λειτουργία του αντιπάλου. Με τη Galatasaray, χρησιμοποιήσαμε μία παρόμοια αμυντική τακτική. Σήμερα, μετά από μεγαλύτερο χρονικό διάστημα δουλειάς, παρουσιαστήκαμε καλύτεροι. Στην άμυνα παίζει ρόλο η θέληση και πόσο αποφασισμένοι ήταν αποφασισμένοι να βάλουν το σώμα τους στην επαφή. Σήμερα ήμασταν καλύτεροι σε αυτό, αλλά χρειαζόμαστε περαιτέρω βελτίωση».

Στις δύο προσθήκες που έγιναν και εάν νιώθει ότι το ρόστερ είναι πιο γεμάτο…

«Όλοι θέλουμε ένα βαθύ, ποιοτικό ρόστερ, πολλούς παίκτες, να μπορούμε να παρουσιάζουμε διαφορετικά πράγματα, να μη δημιουργείται πρόβλημα με τραυματισμούς. Το καλοκαίρι χτίσαμε μία ομάδα μέσα στις δυνατότητες μας και πάντοτε με το γνώμονα της οικονομικής εξυγίανσης. Αυτά πηγαίνουν παράλληλα και δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς. Θα μπορούσαμε να έχουμε υψηλότερο μπάτζετ, αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό. Προσπαθούμε με αυτό που έχουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Στόχος είναι η ομάδα να πηγαίνει καλά και οι παίκτες να βγάζουν την προσωπικότητά τους μέσα από αυτήν. Τους βοηθάει το σύνολο τον Smith και τον Alston. Όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο χαρακτήρων. Τους έχουνε κάνει να νιώσουν άνετα και αυτές είναι προϋποθέσεις για να δείξουν το ταλέντο τους».

Στην εικόνα του Fridriksson…

«Μετά την υπερπροσπάθεια με το Περιστέρι που έπαιξε τραυματίας, έμεινε έξω αρκετό διάστημα λόγω τραυματισμού και μέχρι σήμερα δεν έχει συνέλθει. Δεν έχει μπει από τότε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Είναι καθαρά παίκτης προπόνησης και ρυθμού. Τον έχει επηρεάσει η αποχή και νιώθει ακόμα ενοχλήσεις. Χρησιμοποιήσαμε παραπάνω από όσο έπρεπε τον Fridriksson και αυτό, μαζί με τον τραυματισμό, ίσως να τον δικαιολογεί. Θεωρώ ότι θα επανέλθουμε σύντομα εκεί που πρέπει με τον παίκτη γιατί κι ο ίδιος το θέλει».

Στην παρουσία των Smith και Alston…

«Το ότι ενσωματώσαμε άμεσα δύο παίκτες, έχει να κάνει με τα αντανακλαστικά στη διοίκηση. Εκεί πρέπει να δοθούν τα εύσημα. Ο πρόεδρος σε μια μέρα, δεν είχε δεύτερη σκέψη και έκανε άμεσα κίνηση για να ενισχύσει την ομάδα. Είναι παίκτες που βρίσκονται στο αρχείο μας από το καλοκαίρι. Οι προπονητές έχουν ένα τέτοιο αρχείο ούτως ώστε να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, να έχουμε άμεσες λύσεις. Όταν ρωτήσαμε και μας είπαν ότι είναι διαθέσιμοι, προχωρήσαμε άμεσα. Η ετοιμότητα διοίκησης και σταφ, ήταν σε υψηλό επίπεδο. Τα παιδιά τα έχει βοηθήσει στο σύνολο, ως αποδοχή για το αγωνιστικό προφίλ αλλά και για το πόσο γρήγορα ένιωσαν άνετα στο περιβάλλον του ΠΑΟΚ».

Στη σκληράδα του σημερινού αγώνα και στο αν υπάρχει κούραση ενόψει επίσης ενός σκληρού αγώνα που έρχεται με τον Άρη

«Το σημερινό, ήταν παιχνίδι υψηλής προετοιμασίας στη λογική ότι είναι μια ομάδα υψηλής ποιότητας, εμπειρίας και παίζει ως σύνολο. Στο τελευταίο εξάλεπτο, ότι απόφαση πάρθηκε από τη Hapoel, ήταν σωστή, άσχετα αν ήταν άστοχοι σε κάποια. Δεν ήταν μόνο ένα σκληρό ματς, είχε υψηλές απαιτήσεις όσον αφορά την τακτική. Ερχόμαστε από δύο παιχνίδια, με άδειασμα των ενεργειακών δεξαμενών μας και το Σάββατο έχουμε ένα ακόμα. Αυτό είναι όμως! Η διαδικασία θα είναι επίπονη και το ξέρουμε. Τη σεβόμαστε, δε μεμψιμοιρούμε ούτε θα το αναφέρουμε ως δικαιολογία».

Στα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της ομάδας και στο τι ΠΑΟΚ θα δούμε στη συνέχεια…

«Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε να χτίσει μια ομάδα από το μηδέν. Αυτό απαιτούσε χρόνο, με το που ξεκινάμε τα επίσημα παιχνίδια, μας έρχονται οι τραυματισμοί. Ο Μαργαρίτης πηγαίνει από αγώνα σε αγώνα, έχει ένα μεγάλο οστικό οίδημα στο γόνατο και παίζει με δική του απόφαση. Δεν έπρεπε να παίζει. Ο Fridriksson έχει θέμα, ο Harrison έχει ένα πρόβλημα στο δεξί του αντίχειρα και ζορίζεται να ντριμπλάρει και να σουτάρει. Το τι ΠΑΟΚ θα δούμε, θα το ξέρουμε όταν μπούμε όλοι μέσα στο γήπεδο για να δουλέψουμε όπως πρέπει. Δουλεύουμε σαν η ομάδα να βρίσκεται στη δεύτερη εβδομάδα της προετοιμασίας».

Στο αν ο Alston μπορεί να συνυπάρξει μαζί με τον McNeace, όταν θα έχει αποθεραπευτεί ο δεύτερος…

«Είναι δύο παίκτες που αλληλοσυμπληρώνονται σε ιδανικές συνθήκες. Το στυλ του Alston είναι ενδιάμεσο στο «4» και στο «5» και συμπληρώνει ιδανικά τους άλλους στη ρακέτα. Φαντάζομαι ότι αυτό θα συζητηθεί όταν θα είμαστε κοντά στην επιστροφή του McNeace. Ιδανικά θα ήθελα και τους δύο».

ΧΟΡΗΓΟΙ
Back to Top