banner loyalty card 1000x200

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λυκογιάννης: «Δεν έχουμε τρυπήσει το ταβάνι μας»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco κ. Λυκογιάννης, είδε με ικανοποίηση τους παίκτες του να παίρνουν μία σημαντική και κρίσιμη νίκη απέναντι στη Rytas Vilnius και τον ΠΑΟΚ mateco να διεκδικεί πλέον σε τρίτο παιχνίδι την πρόκριση. Ο κόουτς αφιέρωσε τα νίκη στη γυναίκα του που είχε σήμερα τα γενέθλιά της και τόνισε σχετικά με το παιχνίδι: «Η αποψινή νίκη ήταν πολύ σημαντική, απέναντι σε μία πολύ οργανωμένη ομάδα όπως η Rytas. Αρχικά, ήταν δύσκολο να τους ανταγωνιστούμε γιατί είχαν ένα πολύ καλό πλάνο αντιμετώπισης όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν τόσο καλά για εκείνους. Πίεσαν αρκετά τον Riley όπως επίσης και τους υπόλοιπους παίκτες στα pick nroll. Αντίθετα εμείς καταφέραμε να πάρουμε το προβάδισμα των δώδεκα πόντων γιατί πολύ απλά ¨διαβάσαμε¨ αυτό που προσπαθούσαν να κάνουν. Η αντίπαλη ομάδα εκμεταλλεύτηκε την επιθετικότητα του Williams στις μάχες έναν προς έναν και σε αυτό το σημείο ήταν που δεν ήμασταν όσο συγκεντρωμένοι θα έπρεπε, καθώς είχε επηρεαστεί η επίθεση μας. Όμως, με το πέρασμα του χρόνου η ομάδα εξελίσσεται και αυτό ίσως είναι η απάντηση σε εκείνους που πιστεύουν ότι δεν μπορεί να κερδίσει αγώνα στα τελευταία λεπτά. Αυτή τη στιγμή έχουμε περισσότερη εμπειρία έτσι ώστε να αντιδρούμε στο παιχνίδι και να ελέγχουμε τις αντιδράσεις μας με αποτέλεσμα την νίκη».

Στην συνέχεια ανέφερε: «Το τρίτο παιχνίδι στο Vilnius θα είναι σίγουρα δύσκολο επειδή η ατμόσφαιρα του γηπέδου τους είναι αντίστοιχη με την δική μας και θεωρώ πως και οι δύο ομάδες αξίζουμε να βρεθούμε στους top16 της διοργάνωσης. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο έτσι ώστε να κρατήσουμε τις δυνάμεις μας παρόλο που μεσολαβεί ένα δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή και ένα μεγάλο ταξίδι με προορισμό την Λιθουανία. Εμείς θα εξακολουθήσουμε να προσπαθούμε. Συγχαρητήρια στην Rytas αλλά ειδικά στους παίκτες του ΠΑΟΚ mateco για την νίκη».

Όταν ρωτήθηκε για την αντιμετώπιση της ομάδας ως προς την άμυνα του Foster, δήλωσε: «Είναι ένας παίκτης επιπέδου που έκανε μεγάλα σουτ. Σίγουρα εκμεταλλεύτηκε το momentum που βρήκε αλλά όταν γίναμε πιο σκληροί αμυντικά δεν βρήκε τις φάσεις που ήθελε. Με βάση αυτό, είχαμε περάσει μπροστά σε αυτό το σημείο. Επιπλέον, ο εκνευρισμός μας στην τρίτη περίοδο ήταν αυτός που τον ευνόησε έτσι ώστε να κάνει το παιχνίδι του. Αυτό που άλλαξε στο τέλος ήταν η άμυνα του Γιώργου Καμπερίδη απέναντι του καθώς του έκλεισε το οπτικό πεδίο στα σουτ. Βέβαια βοήθησαν και τα υπόλοιπα παιδιά σε αυτό, χρησιμοποιώντας τα κορμιά τους. Έτσι δεν σκόραρε καθόλου στα τελευταία λεπτά. Αυτό το σημείο ήταν πολύ κομβικό για να γυρίσουμε το παιχνίδι».

Ο κόουτς Λυκογιάννης σχολίασε και τη συμβολή των παικτών που έρχονται από τον πάγκο: «Ο Σλαφτσάκης έμεινε εκτός από ένα σημείο και μετά γιατί χτύπησε. Την πρώτη φορά που μπήκε μέσα ήταν πολύ καλός, ήταν ένας από τους βασικούς κρίκους που συνέβαλαν στο να γυρίσουμε το παιχνίδι. Την δεύτερη φορά, παρασύρθηκε όπως και οι υπόλοιποι από το κακό τρίτο δεκάλεπτο που είχαμε. Η ομάδα παίζει με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Δεν έχουμε διαθέσιμο το κλασσικό πεντάρι που θα παίξει με πλάτη ή θα δημιουργήσει διάφορες καταστάσεις. Ο ΠΑΟΚ εξελίσσεται καθώς τα τρία guard που παίρνουν τις αποφάσεις είναι εκείνα που διαβάζουν καλύτερα το παιχνίδι. Όσο εκείνοι βελτιώνουν αυτή την ικανότητα και δημιουργούν φάσεις για τους υπόλοιπους, τόσο επικίνδυνοι θα γινόμαστε».

Όσον αφορά το budget της ομάδας σχετικά με τους υπόλοιπους αντιπάλους του Basketball Champions League, ανέφερε: «Σε αυτή τη διοργάνωση σίγουρα έχουμε ένα budget πολύ πιο κάτω από τις υπόλοιπες ομάδες. Έχουμε συζητήσει με ομάδες όπως η Unicaja και η Sassari και ξέρουμε ότι βρίσκονται πολύ πιο πάνω οικονομικά, συγκριτικά με εμάς. Όμως, δεν θεωρώ ότι έχουμε τρυπήσει το ταβάνι μας. Έχουμε μία νεανική ομάδα που το πιο σημαντικό ήταν να βρούμε την μεταξύ μας χημεία. Πράγμα το οποίο είναι χρήσιμο για την λειτουργία της ομάδας. Αυτός ήταν ο λόγος επιτυχίας μας την πρώτη σεζόν και ο λόγος αποτυχίας της περσινής. Ήταν από την αρχή δεδομένο ότι έχουμε παιδιά που μπορούν να παίξουν καλά αλλά το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι ψυχολογίας. Όσο κερδίζεις, αποκτάς περισσότερη αυτοπεποίθηση. Βέβαια πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και θέλω να τονίσω πως αρχικός στόχος από την στιγμή που δημιουργήθηκε η ομάδα, ήταν να είμαστε σκληροί και ανταγωνιστικοί, όπως επίσης να είμαστε στους οκτώ του κυπέλλου. Επόμενος στόχος ο αγώνας με το Περιστέρι και έπειτα με την Rytas».

ΧΟΡΗΓΟΙ
Back to Top