ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λυκογιάννης: «Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες, αυτή είναι όμως η αλήθεια»

Στην ήττα και τον αποκλεισμό από το Basketball Champions League, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ mateco χωρίς όμως να ψάχνει για δικαιολογία, αναφέρθηκε ο κόουτς Λυκογιάννης, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα με την SIG Strasbourg, ενώ έκανε και μία γενικότερη εκτίμηση της παρουσίας της ομάδας στη διοργάνωση.

«Είχαμε να διαχειριστούμε ένα δύσκολο παιχνίδι και έχοντας μπροστά μας πολλές και περίεργες συνθήκες. Ένας βασικός παίκτης μας ήταν να μην παίξει. Ο Μάντζαρης είχε κάποιες ενοχλήσεις από την τρίτη δόση εμβολίου που έκανε την Δευτέρα, δεν προπονήθηκε τις προηγούμενες μέρες, σήμερα το πρωί που ήρθε στο γήπεδο για σουτ δεν αισθανόταν καλά και παρόλα αυτά προσπάθησε και έπαιξε για 17 λεπτά. Γενικά είχαμε πολλά θέματα από την αρχή της σεζόν και με εξαίρεση δύο παιχνίδια, με τη Nymburk και την Galatasaray, σε κανένα άλλο αγώνα δεν αγωνιστήκαμε πλήρεις. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, αλλά αυτή είναι η αλήθεια», είπε αρχικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco και αναφέρθηκε στον αγώνα… «Αρχίσαμε κάπως σκουριασμένα σε άμυνα και επίθεση, αντιδράσαμε καλά στη δεύτερη και τρίτη περίοδο. Νομίζαμε πως ελέγχαμε το ματς στην τέταρτη περίοδο και εκεί ο Roberson, που είχε πετύχει μόλις 2 πόντους ως τότε, έβαλε 14 πόντους με κρίσιμα τρίποντα και έκανε τη διαφορά. Υπήρξαν διαιτητικές αποφάσεις στο τέλος με τις οποίες είμαι αντίθετος. Ακόμα και έτσι, είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε το ματς. Δεν έβαλε το τρίποντο ένας πολύ καλός και ποιοτικός σουτέρ, ο DiLeo, έχασε τις δύο από τις τρεις βολές και χάσαμε το παιχνίδι».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco, αναφέρθηκε επίσης...

Στα παιχνίδια που έχει χάσει η ομάδα στο τέλος… «Ρεαλιστικά πρέπει να κοιτάς τις καταστάσεις και να αντιδράς. Έχει επηρεάσει την αυτοπεποίθησή μας και την ψυχολογία μας. Μπορεί να πεις ότι η τύχη μας γυρνάει την πλάτη, αλλά υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες που δεν τις δουλεύουμε καλά, ίσως και στο τέλος. Είναι διαφορετικές καταστάσεις σε κάθε ματς. Στο παιχνίδι με το Περιστέρι δεν παίξαμε καλή άμυνα στο τέλος και χάσαμε. Με τη Nymburk παίξαμε εξαιρετική άμυνα και εκεί που έχασε τη μπάλα ο αντίπαλος, πήγε σε ένα παίκτη, την πέταξε και έβαλε το καλάθι. Αυτό είναι το μπάσκετ».

Στους τραυματισμούς της ομάδας… «Όλα όσα έχουν συμβεί τη φετινή σεζόν δεν έχουν να κάνουν με μυϊκούς τραυματισμούς, δεν έχουμε θλάσεις. Θέλω να μαζευτεί όλη η ομάδα στο γήπεδο. Παίζουμε τρεις συνεχόμενους μήνες, κάνοντας αλχημείες. Αυτή είναι η ζωή μιας ομάδας μπάσκετ, πρέπει να το αποδεχθούμε. Βέβαια, αυτό που συμβαίνει φέτος στον ΠΑΟΚ δεν το έχω ξαναδεί τόσα χρόνια στην καριέρα μου. Και είμαι πάρα πολλά χρόνια στο χώρο του μπάσκετ. Χάσαμε σημαντικούς παίκτες σε όλες τις θέσεις, ωστόσο είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και διδακτική σεζόν. Μπορεί να είναι πολλές οι ατυχίες, αλλά πρέπει να προσαρμοζόμαστε. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο ματς απέναντι σε μια καλή και ποιοτική ομάδα. Σημαντικό να επιστρέψουμε στις προπονήσεις, να δούμε ποιοι είμαστε υγιείς και να ρίξουμε το βάρος στο ψυχολογικό κομμάτι. Ο αντίπαλός μας προετοιμάζεται 15 μέρες για να παίξει μαζί μας, ενώ εμείς θα έχουμε μόλις δύο ημέρες για να προετοιμαστούμε».

Στον Griffin και τους δύο νέους παίκτης της ομάδας… «Ο Griffin πιστεύω θα είναι μαζί μας από τη Δευτέρα. Όσον αφορά τον Rivers, έχει μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα. Σήμερα ήταν σημαντικός για την ομάδα, έπαιξε καλύτερα από ότι στο πρώτο του παιχνίδι και πιστεύω ότι θα προσαρμοστεί. Ο Lee έκανε μία προπόνηση και θα προσπαθήσουμε να τον ενσωματώσουμε σταδιακά στην ομάδα. Ο Καμαριανός έκανε ένα βήμα μπροστά σήμερα και ελπίζουμε ότι θα μας βοηθήσει».

Στη συνέχεια και στο εάν θα άλλαζε κάτι από αυτά που έγιναν από την αρχή της σεζόν… «Πιστεύαμε ότι αν κρατήσουμε τους τρεις Αμερικανούς της περσινής σεζόν θα μπορούσαμε να χτίσουμε μια νέα ομάδα. Ήταν μία σημαντική κίνηση την οποία κάναμε. Ωστόσο και οι τρεις, Love, Carter, Griffin, τραυματίστηκαν. Πιστεύαμε ότι με τα τωρινά οικονομικά δεδομένα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα πράγματα. Οι επιλογές κάποιες φορές βγαίνουν, κάποιες όχι. Φέτος συνέβησαν αρκετά, αν δεν είχαν συμβεί θα ήταν διαφορετική η εικόνα της ομάδας. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, είμαστε πολύ αυστηροί προς τους παίκτες και τους εαυτούς μας. Υπάρχει έντονη κριτική και αυτοκριτική σε όλους μας. Υπηρετούμε ένα club με μεγάλη ευθύνη και βαριά φανέλα. Δουλεύουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε, υπάρχουν πράγματα που μπορείς να επηρεάσεις κι άλλα που δεν μπορείς. Δεν αναφέρομαι στο σημερινό παιχνίδι. Αυτό που συνέβη με την πανδημία και στο χρονικό σημείο που έγινε ήταν καθοριστικό για τον ΠΑΟΚ, καθώς πλέον οι παίκτες επανέρχονται μετά από πέντε μέρες καραντίνας. Όταν συνέβη σε εμάς, οι ημέρες καραντίνας ήταν 10. Ο ιός επηρεάζει τον καθένα διαφορετικά, άλλοι είναι ασυμπτωματικοί, αλλά δεν μπορούν να συνέλθουν μετά από 10-15 μέρες, ενώ άλλοι το περνάνε άσχημα και επανέρχονται αμέσως».

ΧΟΡΗΓΟΙ
Back to Top