ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λυκογιάννης: «Η νίκη πιστώνεται 100% στους παίκτες»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco κ.Λυκογιάννης, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη, τόνισε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για τον τρόπο που αγωνιστήκαμε. Πρώτον για τη δίκαιη και άνετη νίκη μας. Δεύτερον, είναι ένα αποτέλεσμα που το πιστώνονται 100% οι παίκτες. Είχαμε μία πολύ δύσκολη εβδομάδα, με δύο εκτός έδρας παιχνίδια, δύο μεγάλα και επίπονα ταξίδια, να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας για τον τρόπο που χάσαμε στην Πάτρα, να διαχειριστούμε τους τραυματίες, τα παιδιά που λείπουν, δεν κάνουν προπόνηση, μπαίνουν ανέτοιμοι. Μέσα σε αυτά τα προβλήματα είχαμε να παίξουμε με μια καλοδουλεμένη ομάδα με πολλή ενέργεια στην άμυνα. Δεν ξέραμε αν θα μπορέσουμε να βρούμε ενέργεια εμείς. Βρεθήκαμε σε εξαιρετική μέρα στην επίθεση, πήραμε πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση, παίξαμε την καλύτερη μας άμυνα τη σεζόν. Θα το αφήσουμε πίσω μας και από αύριο θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ιωνικό».

Στη συνέχεια και απαντώντας σε ερωτήσεις, ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco, είπε…

Για την εξήγηση που δίνει για την εικόνα της ομάδας «Από την αρχή της σεζόν προσπαθούμε να διαχειριστούμε καταστάσεις. Αν εξαιρέσουμε ένα διάστημα 15-20 ημερών που κάναμε δύο ευρωπαϊκές νίκες, δεν έχουμε βρεθεί καθόλου όπως ήμασταν στην προετοιμασία. Δεν το χρησιμοποιούμε ως δικαιολογία. Είναι η πραγματικότητα. Ανεβάζουμε παιδιά από το εφηβικό για να κάνουμε προπόνηση. Κάνουμε διάφορα… Αυτό που έπαιξε ρόλο και κυριαρχήσαμε σήμερα, ήταν η πολύ μεγάλη ανάγκη της νίκης γιατί έχουμε μείνει πίσω στο πρωτάθλημα και δεύτερον, έχουμε αρκετά παιδιά με εμπειρία στην Α1 και γνωρίζουν τη σημασία του αγώνα. Υπήρξε μεγάλος βαθμός συγκέντρωσης».

Για την βελτιωμένη εικόνα ορισμένων παικτών: «Όταν γίνονται οι επιλογές, υπάρχει ένα συγκεκριμένο σκεπτικό. Έχει να κάνει με οικονομικά δεδομένα και με το τι υπάρχει στην αγορά εκείνη τη στιγμή. Αν κάποιοι στο δικό τους μυαλό, θέλουν να βαφτίσουν έναν παίκτη που δεν έχει εμπειρία, παίρνει λίγα χρήματα, να βάζει πολλούς πόντους και παίρνει πολλά ριμπάουντ, πρέπει να μας φέρει 15-20.000 δολάρια το μήνα που δεν έχουμε. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τον Ogbeide αυτό το διάστημα που βγήκε μπροστά λόγω κορωνοϊού του Jones. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτό που κάνει σταθερά ο Καμαριανός. Σίγουρα δεν είμαι ευχαριστημένος από κάποιους άλλους, αλλά όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι η ομάδα αυτή, χτίστηκε γύρω από τον Griffin, τον Love, τον Carter που δεν έχουν βρεθεί μαζί. Έτσι είναι το μπάσκετ, οι τραυματισμοί είναι μέσα στο πρόγραμμα. Μας δυσκολεύει παραπάνω το ότι έχουμε διπλές υποχρεώσεις…»

Για την εικόνα της αντίπαλης ομάδας: «Σε όλα πρέπει να υπάρχει διαχείριση συναισθημάτων που είναι δύσκολο να συμβεί αυτό σε κλαμπ μεγάλα με ιστορία. Ο κόσμος στο δικό του το μυαλό έχει συνδέσει τις ομάδες αυτές με ανεπανάληπτες τιμές που ανήκουν στο παρελθόν. Ο Άρης είναι καλοδουλεμένη ομάδα, βγάζει τρομερή ενέργεια στο γήπεδο, έχει βρει χημεία χωρίς να έχει βαθύ ρόστερ. Όσο δύσκολο είναι να διαχειριστείς τις ήττες, άλλο τόσο δύσκολο είναι να διαχειριστείς και τις μεγάλες νίκες. Φάνηκε σήμερα. Μία ομάδα διψούσε περισσότερο, είχε μεγαλύτερο πάθος κα ανάγκη για τη νίκη».

Για την ξεχωριστή σημασία της νίκης «Ο καθένας κάνει τις δικές του σκέψεις. Το ότι παίξαμε έτσι μου δημιουργεί απίστευτη ικανοποίηση για την αντίδραση που έβγαλαν τα παιδιά. Μου δημιουργεί και μια μικρή απογοήτευση γιατί χτίσαμε μια ομάδα με συγκεκριμένο σκοπό και διάφορα πράγματα που έχουν πάει στραβά, δε μας έχουν επιτρέψει να είμαστε εκεί που θέλουμε. Πρέπει να διαχειριζόμαστε όλες τις καταστάσεις. Επί της ουσίας είναι δύο βαθμοί στο πρωτάθλημα. Μπορεί να μετράει στην ψυχολογία, καταλαβαίνω απόλυτα τι σημαίνει για όλους. Εμείς πρέπει να το προσεγγίζουμε όπως πρέπει να προσεγγίζουμε όλα τα παιχνίδια. Και το άλλο Σάββατο με τον Ιωνικό, πρέπει να μπούμε με το ίδιο σκεπτικό».

Για την κατάσταση του Malcolm Griffin και την αναζήτηση αντικαταστάτη του Carter… «Ο Griffin έχει οστικό οίδημα στην περόνη, είναι αρκετά καλύτερα, υπάρχει θέμα που το διαχειριζόμαστε με καθημερινές θεραπείες. Πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή, αλλά μας πιέζει ο χρόνος. Έκανε όλη την προπόνηση της Παρασκευής, ξέραμε ότι θα έπρεπε να τον διαχειριστούμε με δίλεπτα-τρίλεπτα, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας δε χρειάστηκε κάτι περισσότερο. Για το θέμα της προσθήκης, είναι πολύ «στενή» η αγορά. Υπάρχουν πολύ μέτριοι παίκτες που είναι σε αγωνιστική απραξία. Δε βρίσκουμε κάποια ιδιαίτερη περίπτωση που να αξίζει να ρισκάρουμε. Όλες οι άλλες περιπτώσεις που συζητήσαμε, είτε πριν ή αφού γράφτηκαν, ξαφνικά ανέβηκε η τιμή του παίκτη, ξαφνικά η ομάδα αξίωνε buy out. Ο Hollowell 20 μέρες πριν ασχοληθούμε εμείς, είχαμε ενημερωθεί από τον ατζέντη του ότι μπορούμε να τον πάρουμε και όταν ασχοληθήκαμε, ξαφνικά ο πρόεδρος τους δεν τον άφηνε. Για τον Jankovic, ξαφνικά η Minsk ζητούσε buy out. Ο Tarolis ζητούσε όλο περισσότερο. Ο Andric είναι ανεμβολίαστος και αυτό μας ενδιαφέρει γιατί θα δυσκολευτεί να ταξιδέψει, ειδικά αν συνεχίσουμε στην Ευρώπη. Ψάχνουμε, έχουμε ακόμα 2-3 περιπτώσεις. Είναι δεδομένο ότι θα κάνουμε κάποια κίνηση. Το σημαντικό ήταν να επιστρέψουν κάποια παιδιά, έχουμε ξανά τον Βλάντο. Θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα βρούμε αυτό που ψάχνουμε στην αγορά».

Για το θέμα της πίεσης: «Δε νιώθω καμία πίεση από κανέναν. Δε με ενδιαφέρει τι λέγεται γιατί αυτά που λέγονται κυρίως, είναι από ανθρώπους που δεν ξέρουν μπάσκετ. Αν θέλω να πάρω μετοχές θα πάω στο χρηματιστή, αν έχω πρόβλημα στην καρδιά θα πάω στον καρδιολόγο. Το επάγγελμα του προπονητή, είναι το επάγγελμα 5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Αισθάνομαι πίεση από αυτή που βάζω εγώ στον εαυτό μου».

 

 

ΧΟΡΗΓΟΙ
Back to Top