ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λυκογιάννης: «Είναι υπέρβαση που φτάσαμε ένα σουτ από τον τελικό»

Ο Άρης Λυκογιάννης μίλησε για τη μεγάλη προσπάθεια του ΠΑΟΚ για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στον Προμηθέα Πάτρας και παρά την πίκρα του αποκλεισμού, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσπάθεια όλης της ομάδας, ενώ μίλησε και για αυτά που πρέπει να είναι οι στόχοι του ΠΑΟΚ…

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε: «Θα ξεκινήσω δίνοντας συγχαρητήρια στον Προμηθέα για την πρόκρισή του. Έγινε ένα παιχνίδι με πολλές και μεγάλες διακυμάνσεις και εναλλαγές συναισθημάτων. Έφτασε να κριθεί σε μια απόφαση, μια λεπτομέρεια και δύο μεγάλα σουτ και η ομάδα που είχε περισσότερες προσωπικότητα αλλά και περισσότερο τύχη κέρδισε το παιχνίδι. Όσο στεναχωρημένοι και να είμαστε, νομίζω ότι η ομάδα έκανε μεγάλη προσπάθεια με όλα τα προβλήματα που έχει. Και άμυνα μπορούμε να παίξουμε και να κοντράρουμε ομάδες με μεγαλύτερο βάθος και είναι από τα βράδια που δεν μπορείς να έχεις μεγάλα παράπονα. Υπάρχουν φάσεις όπου δεν είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά όταν ο παίκτης δίνεις το 100% μόνο ικανοποιημένος μπορείς να είσαι».

Στην συνέχεια ο Άρης Λυκογιάννης αναφέρθηκε…

Στις 15 εντός παιδιάς προσπάθειες του Love και το γεγονός ότι δεν εκτέλεσε καμία βολή…

«Γίνεται πολύς ντόρος τελευταία, με τις αποφάσεις των διαιτητών. Δε θέλω να το σχολιάσω το θέμα σήμερα. Δε θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο και να μπω στη διαδικασία να μιλήσω για σφυρίγματα. Είμαι πολλά χρόνια στο μπάσκετ, ξέρω πολύ καλά τι γίνεται, ζω από αυτό το σπορ και το αγαπάω . Δε σχολιάζω καθόλου, οι τρεις διαιτητές έκαναν την προσπάθεια τους και όπως κι εμείς και οι αθλητές, έκαναν λάθη, αλλά το ματς πήγε σε δύο σουτ. Θα ήταν unfair από μένα, ό,τι κι αν πιστεύω να πω ότι το σημερινό παιχνίδι, κρίθηκε από τους διαιτητές. Έχω βρεθεί πολλές φορές στη θέση να αισθάνομαι ότι κάποιος με έχει εγχειρήσει χωρίς αναισθησία, αλλά σήμερα δε μπορώ να μείνω σε κάτι τέτοιο».

Για τα μαθήματα που πήρε η ομάδα του από τα δύο παιχνίδια με Ηρακλή και Προμηθέα:

«Παίξαμε με δύο ομάδες με μεγαλύτερο βάθος. Μας πίεσαν στη μπάλα, μας οδήγησαν σε λάθη, έχουμε αδυναμία σε αυτό το κομμάτι. Και στα δύο παιχνίδια όμως, αντιδράσαμε, προσαρμοστήκαμε στο παιχνίδι του αντιπάλου. Στη μία κάναμε ένα μεγάλο μπρέικ και κερδίσαμε. Σήμερα το ξανακάναμε, αλλά εκεί που ήμασταν στο 64-60 και σφυρίζονται βήματα στον Παπαντωνίου, όμως άλλαξε το μομέντουμ, γιατί δεχτήκαμε τρίποντο. Παίξαμε σκληρά, κρατήσαμε τον Προμηθέα στους 60 πόντους, με μεγάλη προσπάθεια και συγκέντρωση στο αμυντικό κομμάτι και με διάφορα προβλήματα. Το θετικό είναι ότι βελτιωνόμαστε στην άμυνα, το δεύτερο είναι ότι η δημιουργία μας χωλαίνει. Καλούμαστε να πάρουμε μια απόφαση περιμένοντας την τελευταία ανάλυση του Mitrou-Long και να δούμε αν θα πορευτούμε με «3», με πόιντ γκαρντ... Τι ακριβώς θα διαλέξουμε...»

Για τη συνέχεια και πως θα ξεπεράσει αυτό τον αποκλεισμό η ομάδα…

«Στα αποδυτήρια το λέγαμε μετά το τέλος, έλεγα στους παίκτες ότι η πραγματική επιτυχία θα είναι αν συνεχίσουμε με την ίδια προσήλωση στην άμυνα και στη Λάρισα. Μια ομάδα, όταν δεν την έχεις φτιάξει εσύ, πρέπει να την πείσεις πρώτα από όλα να πάει στο δικό σου στυλ μπάσκετ. Αυτό είναι πολύ δύσκολο. Αυτό που είναι πολύ ικανοποιητικό είναι ότι έχουμε βρει χημεία, τα πάμε καλά μεταξύ μας οπότε ενδεχομένως οι αδυναμίες να περάσουν σε δεύτερη μοίρα».

Για αυτό που δείχνουν οι 7 ασίστ και τα 19 λάθη της ομάδας…

«Η ομάδα έχει βρει μια χημεία με τις αδυναμίες της. Αν μπούμε στη διαδικασία να πάρουμε πλει μέικερ, αυτό θα αλλάξει. Εξαρτάται από τι παίκτες υπάρχουν διαθέσιμοι. Άλλος θα πάρει αποφάσεις, κάποιοι θα μετακινηθούν σε άλλη θέση. Μας προβληματίζουν τα λάθη/ασίστ, αλλά η τρύπα που έχουμε στο «3» υπάρχει. Ο Turner έκανε κακό 4ημερο στην επίθεση. Θα το σκεφτούμε και θα πάρουμε την απόφαση μας».

Για τους στόχους της ομάδας και ποιοι μπορεί να είναι αυτοί:

«Αυτό που σκέφτομαι είναι το πως θα μπορέσουμε να εμφανιστούμε ανταγωνιστικοί στη Λάρισα Δε μπορούμε να κάνουμε σχεδιασμούς για το μέχρι που μπορεί να φτάσει ο ΠΑΟΚ. Νομίζω είναι ουτοπικό. Χτίστηκε με συγκεκριμένο τρόπο για συγκεκριμένο στόχο. Εδώ που έφτασε στο ένα σουτ από τον τελικό, είναι υπέρβαση. Στόχος είναι να δίνουμε το 100% σε κάθε ματς. Μπορεί να έχει κάποιος παράπονο από την προσπάθεια των παικτών; Στόχος είναι ένας, το επόμενο παιχνίδι».

Για την απουσία του Konate στο τέλος:

«Έβγαλε κάποιες άμυνες ο Κακλαμανάκης και με το ένστικτο επέλεξα να παίξει αυτός. Ο Κονατέ έχει κάνει πρόοδο από την αρχή και μαθαίνει. Είναι ένας ρούκι παίκτης, εκείνη την ώρα πήγαμε με τον παίκτη που καταλαβαίνει δύο πράγματα παραπάνω και ας μην έχει τα σωματικά προσόντα τόσο πολύ».

Για την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ…

«Στόχος να βελτιωνόμαστε και να τα δίνουμε όλα κάθε μέρα. Βλέπω τι έγινε την Τετάρτη μετά το παιχνίδι. Εδώ δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο. Είμαστε στη χώρα όπου απαιτούμε από κάποιον να φέρει αποτέλεσμα μόλις έρχεται. Και όλοι ξέρουν, έμαθαν, μιλάμε… ψυχραιμία. Δεν υπάρχει κανένας στόχος. Βασικός στόχος της ομάδας όταν ήρθα ήταν να σωθεί, να πάει καλά η αύξηση του κεφαλαίου και να ξεχρεώσει για να φθάσει στο σημείο να φτιάξει ομάδα αντίστοιχη του μεγέθους του. Αυτό μπορεί να υποστηρίξει η ομάδα μέχρι τέλους. Αν το συνδυάσουμε με το να πάμε στον τελικό του Κυπέλλου ή με μια θέση στην πεντάδα, δεν θα πούμε όχι».

ΧΟΡΗΓΟΙ
Back to Top