Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την Κηφισιά στο Ζηρίνειο με 97-92 σε αγώνα για την 15η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και σε ένα παιχνίδι όπου ο «Δικέφαλος» ξεκίνησε χωρίς τον τραυματία Σοφοκλή Σχορτσανίτη και τελείωσε χωρίς τους Σούλη Μαρκόπουλο και Τέλη Ζουρνατσίδη, οι οποίοι αποβλήθηκαν από τους διαιτητές. Αυτές ήταν οι δύο από τις συνολικά 6 (!!) τεχνικές ποινές που καταλογίστηκαν στον ΠΑΟΚ, αριθμός ρεκόρ στα χρονικά για ένα παιχνίδι, αλλά ταυτόχρονα και καθοριστικός για την εξέλιξη του αγώνα.
Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ κατέθεσε ένσταση κατά του κύρους αγώνα, με αφορμή τις δύο τεχνικές ποινές που καταλογίστηκαν στα 7’’ πριν την λήξη του αγώνα και με τις οποίες διαμορφώθηκε ουσιαστικά το τελικό αποτέλεσμα, όπως επίσης και για την αντικανονική διαδικασία που επιχειρήθηκε (διακοπή από την γραμματεία για είσοδο παίκτη της Κηφισιάς) την ώρα που ο Απόλλωνας Τσόχλας είχε ήδη την μπάλα στα χέρια του και εκτελούσε την πρώτη από τις τρεις βολές που είχε κερδίσει…
Το παιχνίδι…
O ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε 7-13 με καλάθι του Tepic και παρά το γεγονός ότι η άμυνα τα Κηφισιάς δεν επέτρεψε στον Βασιλειάδη να πάρει προσπάθειες. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με σερί 12-0 και προηγήθηκαν 19-13, για να διατηρήσουν μία διαφορά 6 πόντων (22-16) στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.
Με το πρώτο καλάθι του Βασιλειάδη ο ΠΑΟΚ μείωσε 22-19, αλλά η Κηφισιά με νέο σερί 10-0 ξέφυγε για πρώτη φορά με 13 (32-19). Ο ΠΑΟΚ έκανε σημαντική προσπάθεια να μειώσει την διαφορά και τα κατάφερε και από το -13 (38-25 με τρίποντο του Γκίκα), με σερί 0-8 (τρίποντο του Δέδα και 5 σερί πόντοι του Κακαρούδη) βρέθηκε στο -5 (38-33), με 2’25’’ για το ημίχρονο. Η δεύτερη τεχνική ποινή που χρεώθηκε στο πρώτο 20λεπτο στον ΠΑΟΚ (αυτή την φορά στον Σούλη Μαρκόπουλο) και η αντίδραση της Κηφισιάς έφεραν την διαφορά και πάλι στους 10 πόντους (47-37), καθώς ο Γκίκας ευστόχησε σε τρίποντο στην τελευταία επίθεση του πρώτου ημιχρόνου.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Κηφισιά προηγήθηκε 51-37 και ο ΠΑΟΚ έκανε μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψει στο παιχνίδι. Με 6 συνεχόμενους πόντους του Βασιλειάδη, ο ΠΑΟΚ μείωσε 56-48 στα μισά της τρίτης περιόδου (25’) και με τρίποντο του Hatcher έκανε το 58-53. Η Κηφισιά μπορεί να προηγήθηκε 61-53 με τρίποντο του Κασελάκη, αλλά ο ΠΑΟΚ έκανε ένα εντυπωσιακό σερί 2-10 και με καλάθι τον Hatcher και Βασιλειάδη (στη λήξη) ισοφάρισε 63-63.
Ο ΠΑΟΚ διεύρυνε το σερί του και με βολή του Βασιλειάδη, αλλά και τρίποντο του Hatcher προηγήθηκε 63-67, αλλά η Κηφισιά απάντησε με σερί 9-0 και προηγήθηκε 72-67. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε 74-74 και 76-76, αλλά βρέθηκε και πάλι πίσω στο σκορ με 9 πόντους (85-76) παίζοντας πλέον χωρίς τον Μαργαρίτη (5 φάουλ), αλλά και με τεχνική ποινή στο Markovic. O ΠΑΟΚ ωστόσο μείωσε στο καλάθι (89-87 και 91-89) και με το σκορ 92-89 ο Τσόχλας κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια για σουτ τριών πόντων, 7’’ πριν την λήξη. Ο Τσόχλας αστόχησε στην πρώτη βολή, ακολούθησαν οι δύο τεχνικές ποινές που καθόρισαν το αποτέλεσμα και διαμόρφωσαν ουσιαστικά το τελικό 97-92.
Tα δεκάλεπτα: 22-16, 47-37, 63-63, 97-92
ΚΗΦΙΣΙΑ: Stiggers 4, Χατζηνικόλας, Γκίκας 16 (4), Popovic, Κασελάκης 25 (3), Χρυσικόπουλος, Hogue 18, Smith 2, Σταμάτης, El-Amin 23 (1), Γλυνιαδάκης 9.
ΠΑΟΚ: Tepic 6, Λιάπης, Βασιλειάδης 17 (2), Κακαρούδης 7 (1), Τσόχλας 6, Δέδας 3 (1), Μαργαρίτης 9 (1), Κώττας 2, Duvnjak 10 (1), Markovic 10, Hatcher 22 (5).